Met Scheidegger sta je sterker

Verkoopmedewerker Drogisterij

In samenwerking met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) - 3 maanden

Lijkt het je leuk om in een drogisterij aan het werk te gaan? De opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij biedt jou alle kennis en vaardigheden om als professionele verkoopmedewerker drogisterij aan de slag te gaan. Verkopers in de drogisterij hebben verantwoordelijk werk en moeten zich daar ook naar gedragen. Zij verkopen geneesmiddelen en die kunnen bij verkeerd gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. De overheid kijkt dan ook goed naar wat de drogist en zijn medewerkers aan klanten vertellen en verkopen. De opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij is een zeer praktijkgerichte opleiding die je de nodige kennis biedt van de meest verkochte zelfzorggeneesmiddelen. De opleiding bereidt je uitstekend voor op het officiële examen van de Stichting Pharmacon, de exameninstelling voor de drogisterijbranche. Om dit boeiende vak goed onder de knie te krijgen is de opleiding praktijkgericht, zodat je voldoende kunt oefenen met je medestudenten onder leiding van docenten uit de praktijk. De opleiding wordt volgens de nieuwe stijl en laatste eindtermen van het CBD aangeboden.

Voor wie?

De opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij is ontwikkeld voor iedereen die zelfstandig wil werken als verkoopmedewerker in een drogisterij.

Vooropleiding

Je hebt geen specifieke vooropleiding nodig om de opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij te volgen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als verkoopmedewerker drogisterij nodig hebt centraal.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en filmpjes met voorbeelden over hoe je te werk kunt gaan. Ook kun je zo makkelijk communiceren met je medestudenten en je docenten. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor een examen, maar je hebt wel alle bijeenkomsten gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij

Studieprogramma

Verkoop in de drogisterij

(6 lessen)

 • Rol van de drogisterij binnen de gezondheidszorg
 • Taken van de verkoper
 • Richtlijnen en procedures
 • Beroepsvaardigheden, inzicht en communicatie
 • Verschillende klachten
 • Lichaamsverzorging en preventie
 • Homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen
 • Samenstelling, werkzame stoffen, werking, dosering, contra-indicaties en risico's van UAD-geneesmiddelen
 • Risicogroepen
 • Examen: Pharmacon-examen

Afronding en diploma

Na het doorlopen van de module ben je uitstekend voorbereid op het officiële examen van de stichting Pharmacon (zie www.pharmacon.nl). Dit vindt plaats op verschillende externe locaties in het land. Als je het examen met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Verkoopmedewerker Drogisterij'. Voor het examen van Pharmacon dien je jezelf aan te melden via www.pharmacon.nl. De examenkosten worden direct in rekening gebracht.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dag- en een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De nieuwe startdata voor de opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Studiemateriaal: € 125,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.