Verkoopmedewerker Drogisterij

In samenwerking met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) - 3 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Verkopers in de drogisterij hebben verantwoordelijk werk en moeten zich daar ook naar gedragen. Zij verkopen geneesmiddelen en die kunnen bij verkeerd gebruik gevaar opleveren voor de gezondheid. De overheid kijkt dan ook goed naar wat de drogist en zijn medewerkers aan klanten vertellen en verkopen. Lijkt het je leuk om in een drogisterij aan het werk te gaan? De opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij biedt jou alle kennis en vaardigheden om als professionele verkoopmedewerker drogisterij aan de slag te gaan. Deze opleiding is zeer praktijkgericht en biedt je de nodige kennis van de meest verkochte zelfzorggeneesmiddelen. Deze kennis leer je op succesvolle wijze overbrengen op klanten. Ook word je uitstekend voorbereid op het officiële examen van de Stichting Pharmacon, de exameninstelling voor de drogisterijbranche. Bovendien wordt de opleiding volgens de eindtermen van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven aangeboden.

Voor wie?

De opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij is ontwikkeld voor iedereen die zelfstandig wil werken als verkoopmedewerker in een drogisterij.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Je gaat in deze opleiding aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Centraal staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als verkoopmedewerker drogisterij nodig hebt. In dit boeiende programma doe je kennis op van de samenstelling, dosering, werking en het gebruik van de meest verkochte UAD-geneesmiddelen. Daarbij leer je welke risicosituaties zich voor kunnen doen bij het gebruik van deze middelen. Ook krijg je zicht op de leef- en gezondheidsregels om de meestvoorkomende zelfzorgklachten te verminderen. Na deze opleiding ben je in staat klanten succesvol te informeren en adviseren over hun medicijngebruik en zelfzorg.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot e gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je filmpjes bekijken met voorbeelden over hoe je te werk kunt gaan. Ook kun je via de leeromgeving makkelijk communiceren met medestudenten en je docenten. Zie e-Connect voor meer informatie.
Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij

Studieprogramma

Verkoop in de drogisterij

(6 lessen)

  • Rol van de drogisterij binnen de gezondheidszorg
  • Taken van de verkoper
  • Richtlijnen en procedures
  • Beroepsvaardigheden, inzicht en communicatie
  • Verschillende klachten
  • Lichaamsverzorging en preventie
  • Homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen
  • Samenstelling, werkzame stoffen, werking, dosering, contra-indicaties en risico’s van UAD-geneesmiddelen
  • Risicogroepen

Afronding en diploma

Na het doorlopen van de module ben je uitstekend voorbereid op het officiële examen van de stichting Pharmacon (zie www.pharmacon.nl). Dit vindt plaats op verschillende externe locaties in het land. Als je het examen met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Verkoopmedewerker Drogisterij’. Voor het examen van Pharmacon dien je jezelf aan te melden via www.pharmacon.nl De examenkosten worden direct in rekening gebracht.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dag- en een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De nieuwe startdata voor de opleiding Verkoopmedewerker Drogisterij worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 590,-
Studiemateriaal: € 125,-

Deze opleiding volg je al vanaf €238,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.