Met Scheidegger sta je sterker

Vakopleiding Wellnessprofessional

Unieke opleiding voor het werken in beauty- en wellnesscenters - 9 maanden

Beauty en wellness is helemaal in! Steeds meer mensen boeken een beautybehandeling of een compleet verzorgd wellnessarrangement in een van de vele wellnesscentra die er zijn. Wil jij aan de slag in de beauty- en wellnessbranche? Of werk je daar al en wil je je kennis en vaardigheden verbreden via andere specialisaties? Bijvoorbeeld omdat je je eigen beauty- en wellnesscenter wilt beginnen? In deze brede en praktische opleiding leer je de belangrijkste technieken voor gezichtsbehandeling, nagelstyling, visagie en massage! Zo ben je van alles op de hoogte en daardoor breed inzetbaar. Jij legt mensen straks volledig in de watten.

Voor wie?

Deze unieke opleiding is een absolute aanrader voor iedereen die in de uiterlijkeverzorgingsbranche werkt of wil werken. Je beheerst inmiddels een onderdeel van beauty en wellness, maar wilt nu in korte tijd de belangrijkste technieken van andere behandelingen beheersen. Deze opleiding is ook zeer geschikt voor je als je je eigen beauty- en wellnesssalon wilt beginnen.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Kennis van en affiniteit met uiterlijke verzorging is wel een belangrijke voorwaarde.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 modules. De module Gezichtsbehandeling bestaat uit 8 lessen, de overige modules bestaan uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de examenopdrachten. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodules

De modules van deze opleiding worden verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de opleiding zijn ingericht. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van moderne, praktische materialen en instrumenten. Zo garanderen we dat je altijd leert werken met de nieuwste technieken. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Aanpak

Bij Scheidegger ga je aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je in deze branche moet hebben centraal. Je voert verschillende huidanalyses uit en stelt aan de hand hiervan behandelplannen op. Je gaat aan de slag met het reinigen van de huid en leert op de juiste wijze epileren, harsen en verven. Daarnaast oefen je met verschillende soorten massages, zoals gezichtsmassages, diepe weefselmassages en hotstonemassages. Om de behandeling helemaal af te maken houd je je ook bezig met het aanbrengen van zowel basismake-up als avond- en glamourmake-up. De modules worden verzorgd in speciale praktijkruimten, zodat je volop kunt oefenen met alle toepassingen.

Je dient voor deze opleiding zelf materialen aan te schaffen (of in bezit te hebben) waar je in de beauty en wellness mee aan de slag kunt. Hierover zullen wij je adviseren. Daarmee zorgen wij ervoor dat je een zeer uitgebreid basispakket van professionele kwaliteit in huis hebt.

Opleiding Vakopleiding Wellnessprofessional

Studieprogramma

Professionele visagie

(6 lessen)

 • Basismake-up en reinigingsmiddelen
 • Kleurenleer
 • Vormen en gelaatskenmerken
 • Dagmake-up en zomermake-up
 • Avond- en glamourmake-up
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid

Massagevormen

(6 lessen)

 • Diepe weefselmassage
 • Gezichtsmassage
 • Shiatsumassage
 • Hotstonemassage

Gezichtsbehandeling

(8 lessen)

 • Het behandelplan opstellen en bespreken
 • Huidanalyse
 • Reinigen en desinfecteren
 • Verwijderen van comedonen, milia en acne
 • Epileren, harsen en verven
 • Verzorgingsmiddelen en apparatuur
 • Gelaatsmassage

Diploma

Je rondt de module Professionele visagie af met een praktijkgerichte opdracht die je thuis maakt. De andere modules sluit je af met een praktijkexamen. Rond je alle modules met een voldoende af, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Wellnessprofessional’ van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je volgt 2 lessen op 1 dag.

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij ons opleidingsaanbod. Hieronder zie je de planning van de opleiding die start ná de zomer. Wil je binnenkort starten met deze opleiding? Ga dan naar deze opleiding met start vóór de zomer.

Start voor de zomerVoorgaand programma
Close

Wil je voor of na de zomer starten met deze opleiding?

Iedere zomer actualiseren wij ons opleidingsaanbod. Het studieprogramma kan bijvoorbeeld herzien worden. Hieronder kun je met behulp van de knop aangeven of je de opleidingsvariant van vóór of ná de zomer wilt bekijken.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

November 2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

December 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.