Met Scheidegger sta je sterker

Vakopleiding Verpleging

Kopopleiding voor verzorgende IG - 9 maanden

Wil jij je als verzorgende verder verdiepen en doorgroeien in de ­verpleging? In deze Vakopleiding Verpleging til je je kennis en vaardigheden naar een hoger niveau. Zo ga je in op het ontstaan en verloop van ziekten en leer je op een professionele manier met cliënten ­communiceren. Zo kun je je cliënten op de beste manier ondersteunen en helpen.

Voor wie?

Deze vakopleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die de opleiding MBO Verzorgende IG niveau 3 heeft afgerond en zich verder wil ontwikkelen. Met het diploma ­Vakopleiding Verpleging is het mogelijk om de ­volledige MBO-opleiding Verpleegkundige niveau 4 in een verkort traject van twee jaar te volgen.

Vooropleiding

Je kunt deelnemen aan deze opleiding als je beschikt over een diploma MBO Verzorgende IG niveau 3 en 1 jaar werkervaring. Verder zijn inzet en motivatie de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. In dit boeiende programma verdiep je je in de anatomie, fysiologie en patho­logie van de mens. Ook leer je meer over verschillende soorten aandoeningen en infecties. Daarnaast werk je aan je professionele communicatievaardigheden. Zo word je uitstekend voorbereid op de praktijk.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van lessen, de professionele online leer­omgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt. Zie VAK-methode voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt tijdens je opleiding begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een zeer ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt toch niet slaagt voor een examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: ­Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Vakopleiding Verpleging

Studieprogramma

Medische basiskennis niveau 4

(6 lessen)

 • Cellen, weefsels en circulatie
 • Bloed, afweer en ademhaling
 • Nieren en spijsvertering
 • Zenuw- en hormoonstelsel
 • Zintuigen en voortplanting
 • Huid, temperatuurregulatie en beweging

Ziekteleer

(6 lessen)

 • Chronische ziekten (DM, artrose, COPD, reuma, cardiovasculair)
 • Psychische ziekten 
 • Afwijkingen in hormoonhuishouding 
 • Stollingsprocessen en -stoornissen 

Professionele communicatie

(6 lessen)

 • Professionele communicatie en evaluatie
 • Persoonlijke ontwikkeling en reflectie
 • Werken in een multidisciplinaire setting
 • Motiverende gespreksvoering
 • Ethische dilemma’s 
 • Omgaan met mensen met moeilijk gedrag 

Diploma

De module Professionele communicatie rond je af met een praktijkgerichte opdracht. De andere modules sluit je elk af met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt naar de praktijk. Na positieve afronding van alle modules ontvang je het diploma ­‘Vakopleiding Verpleging’ van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie E-learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Verpleging worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.