Vakopleiding Schoonheidsspecialiste

Opleiding voor de professionele schoonheidsspecialist naar de eindtermen van TCI - 9 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Duur

9 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Het werk van een schoonheidsspecialist is ontzettend veelzijdig. Je verricht verzorgende en ontspannende behandelingen aan het gezicht en lichaam. Je brengt crèmes en pakkingen aan en past gezichtsmassages toe. Ook voer je huidanalyses uit en adviseer je klanten over behandelingen. Wil je je eigen beautysalon beginnen of zelfstandig aan de slag als schoonheidsspecialist? Dan is dit de ideale opleiding voor jou! Met deze vakopleiding word je volledig voorbereid op de praktijk.

Voor wie?

In deze opleiding leer je alles wat je moet weten om als zelfstandig schoonheidsspecialist aan de slag te gaan. Je kunt je eigen praktijk beginnen, maar je kunt ook aan de slag bij andere praktijken voor visagie, lichaams- en gezichtsverzorging.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen en 1 module van 8 lessen. Tijdens de lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Daarnaast legt de ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. Hiermee ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als schoonheidsspecialist veel aan hebt. In dit boeiende programma voer je huidanalyses uit en stel je op basis daarvan behandelplannen op. Je leert verschillende technieken om de huid te reinigen en gaat aan de slag met epileren, harsen en verven. Je voert lichaamsmassages uit en houdt je bezig met cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging. Tijdens 2 modules heb je les in praktijkruimten die speciaal zijn ingericht voor schoonheidsspecialisten. Zo heb je alle mogelijkheden om de vele handelingen te oefenen.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Praktijkmodule

De praktijkmodules Gezichtsbehandeling en Lichaamsbehandeling worden verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor het beroep van schoonheidsspecialist zijn ingericht. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Op deze wijze garanderen wij dat je opleiding altijd op de nieuwste technieken is gebaseerd. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma. 

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Algemene fysiologie en anatomie

(6 lessen)

 • Cel- en weefselleer
 • Stofwisseling, nieren, urinewegen en voedingsstoffen
 • Spijsvertering en ademhaling
 • Hormoonstelsel en zenuwstelsel
 • Bloed, bloedsomloop en lymfevatenstelsel

Gezichtsbehandeling

(8 lessen)

 • Het behandelplan opstellen en bespreken
 • Huidanalyse
 • Reinigen en desinfecteren
 • Verwijderen van comedonen, milia en acne
 • Epileren, harsen en verven
 • Verzorgingsmiddelen en apparatuur
 • Gelaatsmassage

Lichaamsbehandeling

(6 lessen)

 • Lichaamsmassage
 • Ontharen
 • Cosmetische hand-, nagel- en voetverzorging
 • Verzorgingsmiddelen en -apparatuur
 • Inrichten van de praktijk
 • Apparatuur en materiaalkennis
 • Hygiëne, arbo en milieu

Afronding en diploma

Je sluit de module Algemene fysiologie en anatomie af met een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de praktijk. De andere 2 modules rond je af met een praktijkexamen. Behaal je voor alle modules een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Schoonheidsspecialiste’ van Scheidegger Opleidingen.

Onze examens sluiten zeer goed aan bij de leerdoelen van de landelijk erkende examens van TCI (zie www.tci-examens.nl). Via Scheidegger kun je je aanmelden voor deze examens. De examens van TCI zijn optioneel en niet inbegrepen.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 9 maanden
 • Varianten: Dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 10 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Je volgt 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.649,-

Studiemateriaal: € 125,- (per module)

Examenkosten: € 195,- (per digitaal examen)

€ 195,- (per praktijkexamen)

Toeslag materiaal op locatie: € 100,-

Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding ook in 3 of 9 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Vakopleiding Schoonheidsspecialiste

Opleiding voor de professionele schoonheidsspecialist naar de eindtermen van TCI - 9 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Duur

9 maanden Duur van de opleiding