Met Scheidegger sta je sterker

Vakopleiding Medische Voet

Branche-erkende specialisatie voor behandeling van de risicovoet - 3 maanden

Ben jij pedicure en wil je graag meer weten over het behandelen van risicovoeten? Volg dan deze branche-erkende opleiding. Artsen sturen patiënten met risicovoeten vaak door naar een pedicure en ook zorgverzekeraars beseffen dat een goede pedicurebehandeling belangrijk is voor patiënten die lijden aan bijvoorbeeld diabetes of reuma. Jouw kennis is dus erg belangrijk. De opleiding bestaat uit 2 modules van respectievelijk 4 theorie- en 2 praktijklessen en wordt afgerond door 4 TCI-examens. Als je de examens hebt behaalt, mag je je registreren in het KRP (Kwaliteitsregister Pedicures) van ProCERT (www.procert.nl). Verzekeraars hebben toegang tot het KRP en vergoeden alleen de behandelingen van pedicures die staan ingeschreven in het KRP. Om je registratie in het KRP te verzilveren dien je wel binnen 3 jaar je volledige diploma 'Medisch Pedicure' te hebben behaald. Wil je je dus speciailseren in de risicovoet? Dan is dese opleiding een goede eerste stap op weg naar volledige registratie als Medisch Pedicure.

Voor wie?

Deze specialisatie is bedoeld voor pedicures die kennis en vaardigheden willen verwerven voor het behandelen van patiënten met risicovoeten. Na deze korte opleiding ben je hiervoor bevoegd en kun je je laten registreren in het KRP. Zo onderscheid je je van collega's en concurrenten. Je klanten kunnen de behandelingen rechtstreeks declareren bij hun zorgverzekeraar.

Vooropleiding

Om deze specialisatie te volgen dien je in het bezit te zijn van het erkende branchediploma 'Pedicure'. Verder gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules. Tijdens de lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. De ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. In de lessen ga je ook actief aan de slag met oefeningen. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Vakopleiding Medische Voet

Studieprogramma

De risicovoet

(4 lessen)

 • Fysiologie en anatomie
 • Herkennen en behandelplan
 • Diabetische voet
 • Reumatische voet
 • Oude voet
 • Spastische voet
 • Verwaarloosde voet

Praktijkdag de risicovoet

(2 lessen)

 • Voetbehandeling
 • Examentraining
 • Examen: 2 theorie-examens en 2 praktijkexamens bij TCI

Praktijkmodule

De module Praktijkdag de risicovoet wordt verzorgd in een modern praktijklokaal. Tijdens de praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Diploma

Je rondt de opleiding af met 4 examens bij TCI. Voor deze examens kun je jezelf inschrijven en betaal je rechtstreeks aan TCI (zie www.tci-examens.nl). Heb je een voldoende beoordeling voor alle examens behaald, dan ontvang je het 'Bewijs van bekwaamheid Risicovoet' van TCI.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt aangeboden in een dag- en een avondvariant. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 4 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 les van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Medische Voet worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Studiemateriaal: € 145,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.