Vakopleiding Herenkapper

Unieke en praktijkgerichte vakopleiding voor professioneel herenkapper - 3 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil jij graag aan de slag als herenkapper? Of werk je al bij een kapperszaak en wil je leren hoe je heren op een trendy manier kunt knippen en scheren? De Vakopleiding Herenkapper van Scheidegger is een mooie verdieping voor je carrière als herenkapper en is daarom geknipt voor jou! In deze vakopleiding leer je de meer specialistische technieken die nodig zijn voor trendy herenkapsels en het scheren en stylen van heren. Ook leer je wat de meest geschikte materialen zijn en hoe je onschuldige haaraandoeningen kunt behandelen. Zo word je uitstekend voorbereid op de praktijk.

Voor wie?

Ben je al als kapper aan het werk, maar wil je meer weten over het knippen van herenkapsels? Dan is deze vakopleiding iets voor jou.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De module Knippen en scheren van heren bestaat uit 6 lessen. Tijdens deze lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkexamens. Daarnaast legt de ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodule

De module wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland.Daardoor kan het voorkomen dat je een praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je in de dagelijkse praktijk veel aan hebt. In dit boeiende programma ga je praktisch aan de slag met verschillende knip-, snij- en scheertechnieken en het stylen van herenkapsels en baarden. Daarnaast verdiep je je in de geschiedenis van herenknippen, krijg je zicht op ouderwetse scheer- en snijtechnieken en leer je hoe je baardgroei kunt stimuleren met oliën.

Opleiding Vakopleiding Herenkapper

Studieprogramma

Knippen en stylen van haar

  • Knip- en snijtechnieken voor herenkapsels
  • Stylen van herenkapsels
  • Gebruik van materialen bij herenkapsels
  • Behandelingen van haaraandoening bij heren

Knippen en stylen van de baard

  • Scheertechnieken
  • Gebruik van materialen bij scheren
  • Stylen van baarden en snorren

Barbier: ouderwets herenknippen

  • Geschiedenis van het herenknippen
  • Ouderwetse scheer- en snijtechnieken
  • Stimuleren van baardgroei met oliën

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen. Heb je een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Herenkapper’ van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je volgt 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Herenkapper worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 590,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-
Toeslag materialen op locatie: € 100,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.