Vakopleiding Erkend Privédetective

Erkende beroepsopleiding voor de officiële particulier onderzoeker - 6 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Dagelijks worden talloze detectives ingeschakeld. Niet alleen voor het bespioneren van personen, maar vooral voor zaken als vervalsingen, fraude, diefstal en plagiaat. Hoewel een detective geen opsporingsbevoegdheid heeft zoals de politie, kan hij zeer nuttig werk verrichten voor opdrachtgevers. Detectives worden dan ook veelvuldig door bedrijven aan het werk gezet. Bijvoorbeeld bij een (dreigend) faillissement of bij een verduistering, maar ook bij verzekerings- of uitkeringsfraude. Ook in privésituaties, zoals bij huwelijksproblemen, wordt een deskundige detective regelmatig ingezet. In de Vakopleiding Erkend Privédetective wordt onder andere ingegaan op wet- en regelgeving en leer je hoe je onderzoek doet. Lijkt detective jou een spannend en interessant beroep? En heb jij talent voor sporenonderzoek en het uitvoeren van geheime observaties? Start dan snel met deze korte en praktijkgerichte vakopleiding en begin daarna met je eerste onderzoek, als zelfstandige of in loondienst. Deze praktijkgerichte opleiding volgt de Nederlandse wetgeving.

Voor wie?

De Vakopleiding Erkend Privédetective is echt iets voor jou als je graag mensen observeert en sporen onderzoekt om zo allerlei zaken op te lossen. Je kunt na dit korte traject direct aan de slag als zelfstandige of in loondienst bij een bedrijf. Deze opleiding wordt ook vaak gevolgd door mensen die werken in de beveiliging of personen die later aan de slag willen bij de politie, douane of marechaussee.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor sporenonderzoek, geheime observaties en wet- en rechtskennis is voldoende.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie, waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Zo verdiep je je in belangrijke wettelijke kaders, zodat je daarbinnen kunt werken. Ook ga je aan de slag met onderwerpen als rechercheren, observeren en falsificaten. Daarnaast ontwikkel je vooral vaardigheden die voor privédetectives belangrijk zijn. Je leert bijvoorbeeld gegevens analyseren, werken volgens verschillende onderzoeksmethoden en succesvol interventies plegen.

Je krijgt tijdens de vakopleiding toegang tot onze professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend daarbij is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende en zeer ervaren docenten, zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen en een afronding. Je wordt begeleid door een studiecoach, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Vakopleiding Erkend Privédetective

Studieprogramma

Werken binnen de wettelijke kaders

(6 lessen)

 • Recht in het algemeen
 • Wetboek van Strafvordering
 • Wetboek van Strafrecht
 • Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus
 • Wet bescherming persoonsgegevens
 • Wet wapens en munitie
 • Arbeidsomstandigheden (Arbowet)
 • Wet vervoer gevaarlijke stoffen

Opsporen, optreden en interveniëren

(6 lessen)

 • Je rol als particulier onderzoeker
 • Contact en intakegesprek met opdrachtgever
 • Opdrachtverstrekking en doelstelling
 • Plan van aanpak
 • Privacygedragscode
 • Rechercheren
 • Interventies plegen
 • Statisch en dynamisch observeren
 • Falsificaten

Afronding particulier onderzoeker

(2 lessen van 3 uur)

 • Onderzoeksmethoden
 • Gegevens vastleggen, analyseren en rapporteren

Afronding en certificaat

De modules van Scheidegger bereiden je prima voor op de examens van de SVPB. Bij de SVPB leg je 3 beroepsgerichte examens af (zie www.svpb.nl). Deze examens worden meerdere keren per jaar aangeboden. Voor de SVPB-examens dien je jezelf aan te melden via www.svpb.nl SVPB brengt de examenkosten direct in rekening. Je ontvangt na het behalen van alle examens het certificaat ‘Particulier Onderzoeker’.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dagvariant als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 lesdagen van 3 uur. De avondopleiding heeft 14 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Erkend Privédetective worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.190,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €240,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.