Vakopleiding Erkend Manicure en Nagelstyling

Vakopleiding voor de zelfstandige manicure/nagelstylist - 1 jaar

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je gediplomeerd manicure/nagelstylist worden? Of je eigen praktijk beginnen? Dan is de Vakopleiding Erkend Manicure en Nagelstyling iets voor jou. Tijdens deze praktische opleiding leer je alles over een manicurebehandeling; het reinigen, de hygiëne en het verzachten van de handen. Ook komen het vijlen, polijsten en lakken van de nagels aan de orde. Als je deze opleiding hebt afgerond, ontvang je het diploma Vakopleiding Erkend Manicure en Nagelstyling van Scheidegger. Na de opleiding ben je klaar voor een mooie toekomst als nagelstylist en kun je een eigen praktijk beginnen!

Voor wie?

Je bent praktisch ingesteld en geïnteresseerd in (uiterlijke) verzorging. Daarbij wil je je specialiseren in de verzorging van handen. Na deze opleiding kun je aan de slag als zelfstandig manicure/nagelstylist bij een bestaande praktijk, maar je kunt ook je eigen praktijk beginnen.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 4 modules van 6 lessen. Tijdens de lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de examenopdrachten. De zeer ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodule

De praktijkmodule Toepassingen van nagelstyling wordt verzorgd in een modern praktijklokaal dat speciaal voor de opleiding is ingericht. Tijdens de praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo garanderen we dat je leert werken volgens de nieuwste technieken. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Aanpak

In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als manicure nodig hebt centraal. Een leuke en leerzame combinatie van theorie en praktijk. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt als manicure en/of nagelstylist. Zo verdiep je je onder andere in de anatomie van huid, armen, handen en nagels en krijg je zicht op huid- en nagelziekten. Je gaat aan de slag met het manicuren, modelleren en lakken van de nagels en houd je daarbij ook bezig met het plaatsen van kunstnagels. Je leert hoe je op praktische wijze een nagelstudio inricht en welke hygiënische maatregelen je hierbij moet nemen. Ook ontwikkel je vaardigheden die je als ondernemer nodig hebt, zoals onderhandelen, inkopen en samenwerken met de klant.

Opleiding Vakopleiding Erkend Manicure en Nagelstyling

Studieprogramma

Manicure

(6 lessen)

 • Anatomie van huid, armen, handen en nagels
 • Huid- en nagelziekten
 • Manicure van natuurlijke nagels
 • Manicure voor mannen
 • Hand- en armmassage
 • Nagelproducten
 • Modelleren van de nagels
 • Lakken van nagels
 • Handpakkingen

Nagelstyling en de nagelstudio

(6 lessen)

 • Nagelstyling
 • Soorten kunstnagels
 • Zetten van kunstnagels
 • Inrichten van een nagelstudio
 • Hygiënische maatregelen
 • Milieuvoorschriften
 • Arbowetgeving

Toepassingen van nagelstyling

(6 lessen)

 • Nagelstyling met gelsystemen
 • Nagelstyling met het acrylsysteem
 • Verlengingen met sjablonen
 • Nagelbijters en andere probleemnagels

Ondernemersvaardigheden

(6 lessen)

 • Basis ondernemersvaardigheden
 • Je onderneming en de markt
 • Bedrijfsvoering en financieren
 • Projectmatig werken en schrijfvaardigheid
 • Samenwerken met de klant
 • Inkoop en onderhandelen

Diploma

Je sluit de module Toepassingen van nagelstyling af met een praktijkexamen. De overige modules rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Behaal je voor alle modules een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Erkend Manicure en Nagelstyling’ van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt aangeboden in een dag- en een avondvariant. De dagopleiding heeft 12 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodule. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Maandag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Maandag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Breda
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Woensdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Donderdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Donderdag Almere
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 Avond Woensdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.750,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Deze opleiding volg je al vanaf €253,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 125,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.