Vakopleiding Drogist

In samenwerking met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
ACTIE: Tot en met 16 juni 2018 krijg je van ons het inschrijfgeld cadeau!
De korting wordt automatisch verwerkt na je inschrijving.
Algemeen

Het is de taak van de drogist om die middelen te verstrekken die gezien de aard van de klachten van de klant het beste zijn, want onverantwoord gebruik van zelfzorggeneesmiddelen kan gevaarlijk zijn. Om het juiste advies te kunnen geven dien je als drogist over een flinke hoeveelheid vakkennis te beschikken. Daarnaast zijn goede communicatieve en adviesvaardigheden van groot belang. Ook kan het nodig zijn overleg te plegen met een huisarts. Daarnaast houdt een gediplomeerd drogist toezicht op de verkoop van de UAD-geneesmiddelen. Werk je bij een drogisterij? En heb je al de nodige kennis en ervaring in deze branche, maar wil je nu een stap hogerop? In deze opleiding leer je alles om die stap te kunnen zetten. De opleiding wordt volgens de laatste eindtermen van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven aangeboden. Om dit boeiende vak echt onder de knie te krijgen is de opleiding zeer praktijkgericht, zodat je voldoende kunt leren en oefenen met je medestudenten onder leiding van docenten uit de praktijk. Jij hebt straks de volledige bevoegdheid om zelfzorggeneesmiddelen te verkopen. Bovendien bereidt de Vakopleiding Drogist je uitstekend voor op het officiële examen van de Stichting Pharmacon, de exameninstelling voor de drogisterijbranche.

Voor wie?

De Vakopleiding Drogist is voor iedereen die zelfstandig wil werken als drogist en de volledige bevoegdheid wil hebben om geneesmiddelen te verkopen. Deze opleiding is ook geschikt voor iedereen die na de opleiding Assistent-Drogist een volgende carrièrestap wil maken.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Zo leer je mensen adviseren over geneesmiddelen, klachten en zelfzorg.

Tijdens je opleiding heb je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.
Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van lessen, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Vakopleiding Drogist

Studieprogramma

Studieprogramma

Adviseren 1

(6 lessen)

 • Wet- en regelgeving
 • Informeren over UAD-geneesmiddelen
 • Pijn- en koortsklachten
 • Maag- en darmklachten
 • Samenstelling, werkzame stoffen, werking, dosering, contra-indicaties en risico’s van UAD-geneesmiddelen
 • Zelfzorgvoorlichting en communicatie
 • Terminologie

Adviseren 2

(6 lessen)

 • Adviseren over UAD-geneesmiddelen
 • Verkoudheidsklachten
 • Huidklachten
 • Reisziekte
 • Overige indicaties
 • Homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen
 • Samenstelling, werkzame stoffen, werking, dosering, contra-indicaties en risico’s van UAD-geneesmiddelen
 • Zelfzorgvoorlichting en communicatie
 • Terminologie

Toezicht

(6 lessen)

 • Toezicht houden op verantwoorde zorg
 • Beleid en procedures UAD-geneesmiddelen
 • Regelgeving en reclame
 • Geneesmiddelenwet
 • Kwaliteitsbeleid en kwaliteitszorg

Diploma

Na het doorlopen van de modules ben je uitstekend voorbereid op de officiële examens van stichting Pharmacon (zie www.pharmacon.nl). De examens vinden plaats op verschillende externe locaties in het land. Als je de examens met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Drogist’ van Scheidegger Opleidingen en kun je het officiële examen Drogist van Pharmacon doen. Voor de Pharmacon-examens dien je jezelf aan te melden via www.pharmacon.nl De examenkosten worden direct in rekening gebracht.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dag- en een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie E-learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Drogist worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €207,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.