Vakopleiding Cosmetica en Parfumerie

Praktijkgerichte opleiding - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
ACTIE: Tot en met 16 juni 2018 krijg je van ons het inschrijfgeld cadeau!
De korting wordt automatisch verwerkt na je inschrijving.
Algemeen

Vind je het leuk om mensen te adviseren over het juiste geurtje en ze tips te geven over huidverzorging? Of wil je misschien wel je eigen parfumerie beginnen? Daarvoor heb je natuurlijk flink wat vakkennis nodig. In de Vakopleiding Cosmetica en Parfumerie verwerf je brede en praktisch toepasbare kennis op het gebied van cosmetica, visagie, parfumerie, make-up en huidverzorging. Zo leer je hoe je toekomstige klanten op een vakkundige manier helpt bij hun keuze voor de juiste producten. Met al deze kennis en vaardigheden kun je direct aan de slag in de praktijk!

Voor wie?

De Vakopleiding Cosmetica en Parfumerie is interessant voor iedereen die bij een parfumerie of drogist werkt of wil werken en op zoek is naar verdieping. Ook als je vanuit je eigen interesses meer over parfum en cosmetica wilt weten, is deze praktische opleiding de juiste keuze.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Daarnaast legt de ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodule

De praktijkmodule Professionele visagie wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens de praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Aanpak

In deze opleiding ontwikkel je alle vaardigheden die je bij het werken in een parfumerie nodig hebt. De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. Je verdiept je in de opbouw en eigenschappen van de huid en leert verschillende huidtypen en huidcondities herkennen. Je krijgt zicht op de invloed die gezondheid heeft op onze huid en gaat aan de slag met het opbouwen van logische en op de klant afgestemde verzorgingsadviezen. Daarnaast verdiep je je in de creatie van parfums. Je leert hoe je parfums het beste kunt beschrijven en kunt indelen en ontdekt hoe je geur en emotie doorvoert op de winkelvloer. Ook ga je praktisch aan de slag met het toepassen van verschillende make-uptechnieken. Je verdiept je in make-up voor de rijpere huid en gaat onder andere aan de slag met basis-, dag- en avondmake-up. Een breed en praktisch programma dus, waarmee je uitstekend voorbereid wordt op de praktijk.

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot de professionele digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Ook kun je makkelijk communiceren met medestudenten en docenten.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van lessen, de professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij je graag examengarantie!

Opleiding Vakopleiding Cosmetica en Parfumerie

Studieprogramma

Studieprogramma

Huid

(6 lessen)

 • Opbouw en eigenschappen van de huid
 • Herkennen van huidtypen en huidcondities
 • Opbouwen van een logisch en op de klant afgestemd verzorgingsadvies
 • De invloed die onze gezondheid heeft op de huid
 • De huid en voeding
 • Huidmedicatie

Professionele visagie

(6 lessen)

 • Basismake-up en reinigingsmiddelen
 • Kleurenleer
 • Vormen en gelaatskenmerken
 • Dagmake-up en zomermake-up
 • Avond- en glamourmake-up
 • Make-up voor de gekleurde huid
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid

Parfum

(6 lessen)

 • Parfumeren: van verleden naar heden
 • Van plant tot geurcreatie
 • Grondstoffen uit het dierenrijk
 • Reukstoffen: onbegrensde mogelijkheden
 • Creëren: proces met een verhaal
 • Geur en emotie op de winkelvloer
 • Parfumtaal: omschrijving en indeling
 • Algemene kennis
 • Van fabrikant naar de klant

Diploma

De module Professionele visagie sluit je af met een praktijkgerichte opdracht die je thuis maakt. De andere modules rond je af met een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de praktijk. Uiteraard word je hier tijdens je opleiding per onderdeel over geïnformeerd. Behaal je voor alle modules een voldoende, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Cosmetica en Parfumerie’ van Scheidegger Opleidingen.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodule. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Cosmetica en Parfumerie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 145,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Deze opleiding volg je al vanaf €279,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.