Vakopleiding Allround Visagist

Aan de slag als professioneel zelfstandig visagist - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je leren om jezelf en anderen mooi op te maken? Wil je aan de slag gaan als professioneel visagist? In de praktijkgerichte Vakopleiding Allround Visagist leer je alles over huidverzorging, visagie en make-up. Tijdens de boeiende en gevarieerde lessen oefen je alle mogelijke technieken die je uitvoert als visagist. Met het vakdiploma op zak kun je straks als zelfstandig visagist aan de slag en ben je klaar voor een mooie toekomst!

Voor wie?

De Vakopleiding Allround Visagist is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van make-up en graag in het vakgebied van visagie wil werken. Als je al werkzaam bent als schoonheidsspecialist, nagelstylist of kapper, dan kun je deze opleiding ook volgen om je praktijk uit te breiden.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de examenopdrachten. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodules

De praktijkmodules Professionele visagie en Toepassingsgebieden visagie worden verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de opleiding tot visagist zijn ingericht. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo garanderen wij dat je leert werken met de nieuwste technieken. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Aanpak

In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als visagist nodig hebt centraal. Scheidegger hanteert een direct toepasbare aanpak, waarin je alleen aan de slag gaat met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk. Je verdiept je in de opbouw en eigenschappen van de huid en leert verschillende huidtypen en huidcondities herkennen. Je krijgt zicht op de invloed die gezondheid heeft op onze huid en gaat aan de slag met het opbouwen van logische en op de klant afgestemde verzorgingsadviezen. Daarnaast ga je natuurlijk volop aan de slag met make-up. Je leert onder andere glamourmake-up, bruidsmake-up, make-up voor de gekleurde huid en mannenmake-up aanbrengen.

Opleiding Vakopleiding Allround Visagist

Studieprogramma

Huid

(6 lessen)

 • Opbouw en eigenschappen van de huid
 • Herkennen van huidtypen en huidcondities
 • Opbouwen van een logisch en op de klant afgestemd verzorgingsadvies
 • De invloed die onze gezondheid heeft op de huid
 • De huid en voeding
 • Huidmedicatie

Professionele visagie

(6 lessen)

 • Basismake-up en reinigingsmiddelen
 • Kleurenleer
 • Vormen en gelaatskenmerken
 • Dagmake-up en zomermake-up
 • Avond- en glamourmake-up
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid

Toepassingsgebieden visagie

(6 lessen)

 • Make-up voor de gekleurde huid
 • Make-up voor mannen
 • Bruidsmake-up
 • Make-up voor fotografie, film en televisie
 • Catwalkmake-up

Diploma

Je rondt de module Toepassingsgebieden visagie af met een praktijkexamen. De module Professionele visagie wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht die je thuis maakt. De module Huid sluit je af met een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de praktijk. Rond je alle modules met een voldoende af, dan ontvang je het diploma ‘Vakopleiding Allround Visagist’ van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je volgt 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Vakopleiding Allround Visagist worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 145,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Deze opleiding volg je al vanaf €279,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.