Met Scheidegger sta je sterker

Vakopleiding Allround Visagist

Aan de slag als professioneel zelfstandig visagist - 9 maanden

Wil je leren om jezelf en anderen mooi op te maken? Wil je aan de slag gaan als professioneel visagist? In de praktijkgerichte Vakopleiding Allround Visagist leer je alles over huidverzorging, visagie en make-up. Tijdens de boeiende en gevarieerde lessen oefen je alle mogelijke technieken die je uitvoert als visagist. Met het vakdiploma op zak kun je straks als zelfstandig visagist aan de slag en ben je klaar voor een mooie toekomst als visagist!

Voor wie?

De Vakopleiding Allround Visagist is ontwikkeld voor iedereen die geïnteresseerd is in de mogelijkheden van make-up en graag in dit vakgebied wil werken. Als je al werkzaam bent als schoonheidsspecialist, nagelstylist of kapper, dan kun je deze opleiding ook volgen om je praktijk uit te breiden.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als visagist nodig hebt centraal. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk, een direct toepasbare aanpak.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de examenopdrachten. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Vakopleiding Allround Visagist

Studieprogramma

Huid

(6 lessen)

 • Opbouw en eigenschappen van de huid
 • Herkennen van huidtypes en huidcondities
 • Opbouwen van een logisch en op de klant afgestemd verzorgingsadvies
 • De invloed die onze gezondheid heeft op de huid
 • De huid en voeding
 • Huidmedicatie
 • Examen: Praktijkgericht examen

Professionele visagie

(6 lessen)

 • Basismake-up en reinigingsmiddelen
 • Kleurenleer
 • Vormen en gelaatskenmerken
 • Dagmake-up en zomermake-up
 • Avond- en glamourmake-up
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Toepassingsgebieden visagie

(6 lessen)

 • Make-up voor de gekleurde huid
 • Make-up voor mannen
 • Bruidsmake-up
 • Make-up voor fotografie, film en televisie
 • Catwalkmake-up
 • Examen: Praktijkexamen

Praktijkmodules

De praktijkmodules Professionele visagie en Toepassingsgebieden visagie worden verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de opleiding tot visagist zijn ingericht. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo garanderen wij dat je leert werken met de nieuwste technieken. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Diploma

De examens zijn een combinatie van een praktijkexamen, praktijkgericht examen en een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Uiteraard word je hier tijdens je opleiding per onderdeel over geïnformeerd. Heb je alle modules met een voldoende afgerond, dan ontvang je het diploma 'Vakopleiding Allround Visagist' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Februari 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 145,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.