Met Scheidegger sta je sterker

Toepassingsgebieden Visagie

Visagie voor speciale gelegenheden, de verdieping voor jou als schoonheidsspecialist - 3 maanden

Als schoonheidsspecialist vind je het leuk om andere mensen er zo goed mogelijk uit te laten zien. Lijkt het je leuk om dat ook toe te passen voor speciale gelegenheden zoals bruiloften, fotoreportages of filmopnamen? Krijg je te maken met verschillende huidskleuren? Kies dan voor deze interessante opleiding. Je leert visagie toepassen voor verschillende gelegenheden en verschillende huidskleuren. De verschillende momenten en pigmenten vragen immers om verschillende soorten make-up. Jij zorgt ervoor dat je klanten er op hun best uitzien, voor elke gelegenheid. Op deze manier kun je je onderscheiden van andere schoonheidsspecialsten. Tijdens de opleiding ga je praktisch aan de slag in de verschillende toepassingsgebieden visagie. Je wordt hierbij geholpen door onze enthousiaste docenten die veel ervaring in de praktijk hebben.

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor schoonheidsspecialisten die alle mogelijkheden van opmaken willen leren kennen en toepassen in de praktijk. Je hebt zo een mooi en onderscheidend aanbod voor je klanten.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Enige ervaring met visagie is wel een pre.

Aanpak

Je gaat praktisch aan de slag met de verschillende make-upvormen voor de verschillende gelegenheden. De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo krijg je het visageren echt in de vingers. De opleiding richt zich op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor professionele visagie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Toepassingsgebieden Visagie

Studieprogramma

Make-up voor de gekleurde huid

 • Verschil met de blanke huid
 • Beenderenstructuur
 • Foundation en vormcorrecties

Make-up voor mannen

 • Verschil mannen- en vrouwenhuid
 • Dag- en avondmake-up

Bruidsmake-up

 • Oogmake-up
 • Lippen kissproof maken
 • Make-up en hairstyling
 • Krullen maken

Make-up voor fotografie, film en televisie

 • Het effect van flits-, dag- of kaarslicht op de make-up
 • Make-up voor zwart/wit foto's

Catwalkmake-up

 • Klassieke en moderne stijl
 • Nieuwe trends in visagie voor catwalk
 • Smokey-eyes en andere technieken

Diploma

De opleiding rond je af met een praktijkexamen. Als je dit examen met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Toepassingsgebieden Visagie' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Toepassingsgebieden Visagie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.