Met Scheidegger sta je sterker

Professionele Visagie

Korte opleiding om je te specialiseren in de visagie als schoonheidsspecialist - 3 maanden

Je vindt het als schoonheidsspecialist leuk om andere mensen er verzorgd uit te laten zien. Wil je je aanbod als schoonheidsspecialist uitbreiden met professionele visagie? Dat is een uitstekende keuze. Hiermee kun je je klanten helpen zich nog beter te laten voelen. Kies daarom voor deze opleiding. In korte tijd leer je de belangrijkste vaardigheden van een visagist onder de knie te krijgen. Je gaat aan de slag met verschillende soorten make-up en je leert werken met gezichtsvormen en -kenmerken. Uiteraard krijg je ook de theorie aangeboden die nodig is om al deze handelingen goed en veilig uit te kunnen voeren. Met Scheidegger sta je sterker.

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor schoonheidsspecialisten die alle mogelijkheden van opmaken willen kennen en toepassen in de praktijk. Je kunt hiermee van extra waarde zijn voor je klanten.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je gaat praktisch aan de slag met de verschillende make-upvormen en kleurenleer. De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo krijg je het visageren echt in de vingers. De opleiding richt zich op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor professionele visagie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte opdracht. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Professionele Visagie

Studieprogramma

Visagie in basis

 • Basismake-up en reiniging
 • Kleurenleer
 • Vormen en gelaatskenmerken
 • Highlight en shapen

Make-up

 • Dagmake-up
 • Avondmake-up
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid

Visagie in de praktijk

 • Make-upstijlen in de geschiedenis
 • Diepliggende ogen
 • Zware oogleden
 • Gerimpelde mond

Diploma

De opleiding rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Als deze opdracht voldoende is, ontvang je het diploma 'Professionele Visagie' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Professionele Visagie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.