Professional Websitemanagement

Praktijkgericht programma voor de aankomend professioneel webbeheerder - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil jij graag verantwoordelijk zijn voor het schrijven en publiceren op de website van een bedrijf? Misschien wel je eigen bedrijf? In deze praktijkgerichte opleiding ontwikkel je je tot websitemanager op HBO-niveau. Een webmanager (of webbeheerder/webmeester) is de beheerder van een website. Hij maakt de pagina’s van een site en onderhoudt ze. Een websitemanager is verantwoordelijk voor de oplossing van technische problemen van de site en vaak ook voor de inhoud ervan. Zorg jij ervoor dat het bedrijf de website optimaal benut? Dan is deze opleiding zeer geschikt voor jou! In deze waardevolle opleiding leer je alles over het internet, social networks, interactiviteit, live communicatie en multimediale presentaties. Zo til je je kwaliteiten als professional naar een hoger niveau. Na afloop van de opleiding kun je je organisatie presenteren en positioneren met behulp van de nieuwste (online) trends.

Voor wie?

Deze gespecialiseerde opleiding is bedoeld voor iedereen die zelfstandig aan de slag wil als websitemanager en op professioneel niveau websites wil maken en onderhouden. Ook voor mensen die hobbymatig op een hoger niveau websites willen ontwikkelen is deze opleiding zeer interessant.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt verwacht dat je een diploma HAVO, VWO of MBO hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn echter de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare kennis. In de opleiding leer je meer over webdesign en -ontwerp en interaction design. Ook ontwikkel je kennis van online communicatie.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot onze digitale leeromgeving, e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en heel motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodule

De module Webdesign en -ontwerp wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van moderne, praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Professional Websitemanagement

Studieprogramma

Interaction design

(6 lessen)

 • Interaction design
 • User scenario’s en user interviews
 • Functionaliteit en structuur
 • Informatiestructuren
 • Huisstijl en merkbeleving
 • Modelleringstechnieken
 • Flowchart en functioneel ontwerp
 • Navigatie en interactie
 • Accessibility

Webdesign en -ontwerp

(6 lessen)

 • Huisstijl
 • Merk en website
 • Functionaliteit en structuur
 • Navigatiemogelijkheden
 • Paginaontwerp
 • Het creatieve proces
 • Usability en gebruiksgemak
 • Websitebouw

Online marketingcommunicatie

(6 lessen)

 • Online marketingcommunicatie
 • Usability en optimalisatie
 • E-mailmarketing
 • Social-mediamarketing
 • Zoekmachinemarketing
 • Mediaplanning

Afronding en diploma

De module Online marketingcommunicatie rond je af met een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de prakijk. De andere modules sluit je af met praktijkgerichte opdrachten. Als je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Professional Websitemanagement’ van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodule. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Professional Websitemanagement worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €272,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.