Met Scheidegger sta je sterker

Basiskennis Calculatie (BKC®)

Een perfecte opstap voor je administratieve loopbaan - 3 maanden

Is het je ambitie om breed inzetbaar te zijn in financiële jobs? Werk je graag met cijfers? En spreekt de functie van financieel-economisch medewerker je aan? Dan is de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) van de Nederlandse Associatie voor Examinering de eerste stap op weg naar je doel. Tijdens deze opleiding word je uitstekend voorbereid op het examen Basiskennis Calculatie. Kortom, een logische opstap voor een schitterende loopbaan in de administratieve sector.

Voor wie?

Wil je verder studeren richting een boekhoudkundige of financiële job? Dan is deze opleiding een goede basis. Ook als je al een dergelijke functie hebt en je je kennis wilt verbeteren, is deze opleiding zeer geschikt.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding wordt gekenmerkt door een zeer grote praktijkgerichtheid. Je krijgt bruikbare kennis aangereikt op het gebied van goederenhandel, kostprijscalculaties en het grafisch presenteren van gegevens. Tijdens deze opleiding word je uitstekend voorbereid op het examen Basiskennis Calculatie. Wij bieden je een complete examentraining met tips, trucs en proefexamens. Je wordt begeleid door een ervaren docent die je dagelijkse praktijk goed kent.

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

De opleiding is inclusief examengerichte lessen. Als financieel professional is het cruciaal om de benodigde papieren in huis te hebben. Examens behalen is daarom van groot belang. In de bijeenkomsten hebben oefenvragen ter voorbereiding op het examen ook een belangrijke rol. Diverse oefentechnieken zitten verwerkt in speciale lessen om de examens te behalen. Zie het studieprogramma voor de inhoud van deze opleiding.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 8 lessen. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de bijeenkomsten word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de bijeenkomsten afwisselend en motiverend.

Opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®)

Studieprogramma

In deze opleiding komen onder meer de volgende onderwerpen aan de orde:

Financieel-administratieve berekeningen

 • Elementaire berekeningen
 • Kostprijscalculaties
 • Statistiek en spreadsheetgebruik

Handel en verzekering

 • Goederenhandel
 • Handel, koop en verkoop
 • Internationale handel
 • Verzekering

Examentraining

 • Tips en trucs
 • Proefexamens
 • Examen: Extern examen

Examen en certificaat

Je neemt deel aan het examen van de Nederlandse Associatie voor Examinering. Deze opleiding wordt online geëxamineerd. Bij een voldoende resultaat ontvang je het officiële certificaat 'Basiskennis Calculatie (BKC®)'.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 1 les van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de examentraining. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Basiskennis Calculatie (BKC®) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Cursusgeld: € 425,-
Examen: € 159,-*
Studiemateriaal: € 63,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.
* Dit bedrag is inclusief de kosten voor examens die je aflegt bij de Nederlandse Associatie voor Examinering.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.