Met Scheidegger sta je sterker

Nagelstyling en de Nagelstudio

De specialisatie voor nagelstyling voor schoonheidsspecialisten - 6 maanden

Wil je je specialiseren in nagelstyling? Ben je schoonheidsspecialist en wil je misschien je eigen nagelstudio beginnen? In ieder geval vind je verzorgde nagels erg belangrijk. Mooie nagels zorgen ervoor dat het totaalbeeld van iemand helemaal af is. Door je te specialiseren met deze opleiding Nagelstyling en de Nagelstudio leer jij de laatste hand te leggen aan een mooi verzorgd uiterlijk. De enthousiaste docenten leggen je van alles uit over nagelstyling en kunstnagels. Daarnaast leer je waar je op moeten letten bij het inrichten van een nagelstudio en krijg je theorie over maatregelen, wetten en voorschriften waar de nagelstudio aan moet voldoen. Kies voor deze opleiding om je te specialiseren in nagelstyling.

Voor wie?

Deze korte, praktische opleiding is iets voor jou als schoonheidsspecialist als je het verzorgen en stylen van handen en nagels leuk vindt en er over denkt om naast je schoonheidssalon ook een nagelstudio te beginnen. Daarom wil je alle mogelijkheden leren kennen en kunnen toepassen in de praktijk.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je gaat praktisch aan de slag met nagelstyling en het inrichten van een nagelstudio en wat daar bij komt kijken. De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo oefen je in het toepassen van verschillende systemen van nagelstyling. De opleiding richt zich op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor professionele nagelstyling.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 lessen. Tijdens de lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkgerichte opdracht. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Nagelstyling en de Nagelstudio

Studieprogramma

Nagelstyling en de nagelstudio

(6 lessen)

 • Nagelstyling
 • Soorten kunstnagels
 • Zetten van kunstnagels
 • Inrichten van een nagelstudio
 • HygiĆ«nische maatregelen
 • Milieuvoorschriften
 • Arbowetgeving
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Toepassingen van nagelstyling

(6 lessen)

 • Nagelstyling met gelsystemen
 • Nagelstyling met het acrylsysteem
 • Verlengingen met sjablonen
 • Nagelbijters en andere probleemnagels
 • Examen: Praktijkexamen

Diploma

Je rondt de module Nagelstyling en de nagelstudio af met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. De module Toepassingen van nagelstyling rond je af met een praktijkexamen. Heb je voor beide opdrachten een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma 'Nagelstyling en de Nagelstudio' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Nagelstyling en de Nagelstudio worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Examens: € 195,- (per module)
Studiemateriaal: € 125,- (per module)
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.