Met Scheidegger sta je sterker

Manicure

Specialiseer je in manicure in deze korte opleiding voor schoonheidsspecialisten - 3 maanden

Wil je je als schoonheidsspecialist specialiseren in manicure? Mooi verzorgde handen en nagels zijn erg belangrijk. Door je te specialiseren in manicure kun je je cliënten extra goed helpen op het gebied van hand- en nagelverzorging. In deze opleiding leer je naast het verzorgen van handen en het lakken van nagels ook het masseren van handen en armen. Je leert dat door veel te oefenen met medestudenten en praktijkdocenten. Na deze praktische opleiding kun je dus jouw klanten lekker verwennen en extra aandacht aan hun handen en nagels geven, zodat ze zich weer op hun best voelen. En daar doe je het tenslotte allemaal voor.

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor schoonheidsspecialisten die ook professionele manicure willen aanbieden aan hun cliënten. Je hebt zo een mooi en onderscheidend aanbod voor je klanten.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

In deze opleiding Manicure staat het ontwikkelen van kennis en vaardigheden die je nodig hebt centraal. Een leuke en leerzame combinatie van theorie en praktijk. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk, een direct toepasbare aanpak.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte opdracht. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Manicure

Studieprogramma

Manicure in basis

 • Anatomie van huid, handen en nagels
 • Verzorgen van nagels en handen
 • Huid- en nagelziekten
 • Huidaandoeningen en -afwijkingen

Handonderzoek

 • Anamnese
 • Nagel- en handanalyse
 • Diagnose en adviesplan

Manicure in de praktijk

 • Hand- en armmassage
 • Handpakkingen
 • Nagelproducten
 • Modelleren van nagels
 • Lakken van nagels
 • Manicure voor mannen

Hygiëne bij manicure

 • Belang van hygiënisch werken
 • Overdraagbare nagelaandoeningen

Diploma

De opleiding rond je af met een praktijkgerichte opdracht. Heb je dit examen met een voldoende afgerond, dan ontvang je het diploma 'Manicure' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Manicure worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.