Met Scheidegger sta je sterker

Grafisch Ontwerper

De opstap naar een uitdagende functie in de grafische industrie - 6 maanden

Bedenk jij graag allerlei ontwerpen voor drukwerk en reclamecampagnes vanuit concepten? In deze opleiding van Scheidegger word je opgeleid voor het diploma 'Grafisch Ontwerper'. Daarmee toon je aan dat je belangrijke kennis en vaardigheden beheerst van dit boeiende en creatieve beroep. Met dit diploma heb je dan ook een uitstekende toekomst voor je liggen binnen de grafische sector. Tijdens de opleiding leer je hoe je reclame-ideeën moet ontwikkelen. Je maakt en bedenkt ontwerpen voor drukwerk en reclamecampagnes vanuit concepten die belangrijk zijn voor de opdrachtgever. Heb jij die creatieve kijk op vormgeven? Als jij de persoon bent die verantwoordelijk wil zijn voor het bedenken en uitwerken van frisse en pakkende voorstellen, dan is deze praktijkgerichte opleiding jou op het lijf geschreven!

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdig en volwaardig grafisch ontwerper. Ook als je al op een grafisch bureau werkzaam bent en je je kennis en vaardigheden verder wilt ontwikkelen, is de opleiding een uitstekende keuze. Als grafisch vormgever kun je terecht bij reclame-, mediabureaus en uitgeverijen. In de audiovisuele en multimediabranche zijn er ook banen voor grafisch ondernemers. Bovendien zijn er talrijke bedrijven met een eigen afdeling Grafisch Vormgeven waar je terechtkunt zoals banken, reisbureaus en verzekeringsmaatschappijen.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet vereist. Interesse en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als grafisch ontwerper veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Grafisch Ontwerper

Studieprogramma

Communicatie en pr

(6 lessen)

 • Reclame en marketingcommunicatie
 • Verschil tussen reclame en public relations (pr)
 • Reclamedoelstellingen
 • Ontwikkelen van reclameconcepten
 • Creativiteit in communicatie
 • Direct marketing en mailing
 • De rol van internet en social media in reclame
 • Werken met reclame- en pr-bureaus
 • Communicatie en pr bij klachten en problemen
 • Examen: Praktijkgericht examen

Grafisch vormgeven

(6 lessen)

 • Tekenen en schilderen
 • Beeldconcepten
 • Letters en fotografie
 • Ontwerpen
 • Typografie IMO (Interactieve Media Ontwerpen)
 • Het ontwerpproces
 • Vakoriëntatie
 • Besef ontwikkelen van de partijen betrokken bij het grafisch ontwerpen
 • Auteursrecht
 • Examen: Praktijkexamen

Praktijkmodule

De praktijkmodule Grafisch vormgeven wordt verzorgd in een modern praktijklokaal. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Afronding en diploma

Je rondt de module Grafisch vormgeven af met een praktijkexamen. De module Communicatie en pr rond je af met een praktijkgericht examen. Als je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Grafisch Ontwerper' van Scheidegger Opleidingen. Met dit diploma ben je uitstekend voorbereid op een mooie toekomst als grafisch ontwerper.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodule. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Dinsdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Woensdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Woensdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Maandag Almere
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Woensdag Breda
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Avond Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.