Grafisch Ontwerper

De opstap naar een uitdagende functie in de grafische industrie - 6 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Bedenk jij graag allerlei ontwerpen voor drukwerk, digitale communicatie­uitingen en reclamecampagnes? Wil jij hiermee aan de slag in je werk? In deze opleiding van Scheidegger word je ­opgeleid voor het diploma Grafisch Ontwerper. Daarmee toon je aan dat je belangrijke kennis en vaardigheden beheerst van dit ­boeiende en creatieve beroep. Met dit diploma heb je dan ook een uitstekende toekomst voor je liggen binnen de ­grafische sector. Tijdens de opleiding leer je hoe je reclame-ideeën ontwikkelt. Je maakt en bedenkt ontwerpen vanuit ­concepten die belangrijk zijn voor de opdrachtgever. Heb jij die creatieve kijk op vormgeven? En wil jij graag verantwoordelijk zijn voor het bedenken en uitwerken van frisse en pakkende voorstellen? Dan is deze praktijkgerichte ­opleiding jou op het lijf geschreven!

 

Voor wie?

Deze opleiding is ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdig en volwaardig grafisch ontwerper. Ook als je al bij een grafisch bureau werkzaam bent en je je kennis en vaardigheden verder wilt ontwikkelen, is de opleiding een uitstekende keuze. Als grafisch ontwerper kun je terecht bij reclame-, media­bureaus en uit­geverijen. In de audiovisuele en multimediabranche zijn er ook banen voor grafisch ontwerpers. Bovendien zijn er talrijke bedrijven met een eigen afdeling Grafisch Vormgeven waar je terechtkunt zoals banken, reisbureaus en verzekeringsmaatschappijen.

 

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet vereist. Interesse en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. In deze opleiding verdiep je je in reclame­doelstellingen en het ontwikkelen van reclameconcepten. Daarnaast ­ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als grafisch ontwerper veel aan hebt, zoals het kunnen ontwikkelen van creatieve ideeën met behulp van je tekenboek.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot een digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom biedt Scheidegger je graag examengarantie. Zie Praktische informatie voor informatie over deze unieke regeling.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Grafisch Ontwerper

Studieprogramma

Communicatie en pr

(6 lessen)

 • Reclame en marketingcommunicatie
 • Reclamedoelstellingen
 • Ontwikkelen van reclameconcepten
 • Creativiteit in communicatie
 • Direct marketing en mailing
 • De rol van internet en social media in reclame
 • Communicatie en pr bij klachten en problemen

Grafisch vormgeven

(6 lessen)

 • Tekenen en schilderen
 • Beeldconcepten
 • Letters en fotografie
 • Ontwerpen
 • Typografie IMO (Interactieve Media Ontwerpen)
 • Het ontwerpproces
 • Vakoriëntatie
 • Besef ontwikkelen van de partijen betrokken bij het grafisch ontwerpen
 • Auteursrecht

Afronding en diploma

Je rondt de module Grafisch vormgeven af met een praktijkexamen. De module Communicatie en pr rond je af met een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de praktijk. Als je de modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Grafisch Ontwerper’ van Scheidegger. Met dit diploma ben je uitstekend voorbereid op een mooie toekomst als grafisch ontwerper.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodule. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Donderdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Maandag Almere
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Maandag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Dinsdag Arnhem
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Woensdag Breda
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Woensdag Den Haag
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Woensdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Avond Donderdag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €284,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.