Evenementenbeveiliger (ESO)

Officieel erkende opleiding voor evenementenbeveiligers - 6 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Beveiligers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij evenementen, waarbij ze te maken krijgen met allerlei soorten publiek en verschillende omstandigheden. Wil je snel aan de slag als evenementenbeveiliger en ingezet worden bij popconcerten en andere muziekfestivals, voetbalwedstrijden, sportevenementen, marathons, congressen, beurzen of bedrijfsfeesten? Dan is deze opleiding tot evenementenbeveiliger of ook wel Event Security Officer (ESO) van Scheidegger echt iets voor jou. Je leert alles wat je nodig hebt om je werk goed te doen als beveiliger, zoals goed omgaan met publiek, overzicht bewaren tijdens calamiteiten en je krijgt kennis van crowdmanagement. Zo ben je heel goed voorbereid op de examens van de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB).

Voor wie?

Wil je werken in de beveiliging en je specialiseren in evenementenbeveiliging? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie voor de (evenementen)beveiliging zijn de belangrijkste voorwaarden. Je dient wel een bewijs van goed gedrag te kunnen overhandigen.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Zo verdiep je je in verschillende wettelijke kaders waarvan je kennis moet hebben als je in de beveiliging werkt. Ook ga je aan de slag met onderwerpen als crowdmanagement en bezoekersgedrag. Daarnaast ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden waarover je als evenementenbeveiliger dient te beschikken. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met conflicten en eerste hulp te verlenen.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten, zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij je ook graag examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen en praktijkopdrachten. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een zeer ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk binnen de evenementenbeveiliging. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Je stageopdrachten voer je uit bij evenementenorganisaties, bijvoorbeeld een voetbalstadion of muziektheater. Door de lessen en de stage ben je uitstekend voorbereid op de 2 examens van de SVPB.

Praktijkopdrachten

Je doorloopt het praktijkgedeelte aan de hand van opdrachten uit het praktijkopdrachtenboek van de SVPB. De opdrachten voer je uit onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Opleiding Evenementenbeveiliger (ESO)

Studieprogramma

Event security officer

(6 lessen)

 • Soorten evenementen
 • Crowdmanagement
 • Beveiligingshulpmiddelen
 • Toegangscontrole
 • Bezoekersgedrag
 • Communiceren en conflicthantering
 • EHBO bij evenementen
 • Ontruimen en brandveiligheid
 • Rapporteren

Werken binnen de wettelijke kaders

(6 lessen)

 • Recht in het algemeen
 • Wetboek van Strafvordering
 • Wetboek van Strafrecht
 • Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus
 • Wet bescherming persoonsgegevens
 • Wet wapens en munitie
 • Arbeidsomstandigheden (Arbowet)
 • Wet vervoer gevaarlijke stoffen

Praktijk

 • Praktijkopdrachten

Afronding en diploma

De 2 modules worden gezamenlijk getoetst via een theorie-examen van de SVPB. Je praktische vaardigheden en praktijkopdrachten rond je af met een praktijkexamen van de SVPB. Voor de SVPB-examens dien je jezelf aan te melden via www.svpb.nl SVPB brengt de examenkosten direct in rekening. Na positieve afronding hiervan ontvang je het officieel erkende diploma ‘Evenementenbeveiliger (ESO)’ van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Evenementenbeveiliger (ESO) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €224,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.