Met Scheidegger sta je sterker

Evenementenbeveiliger (ESO)

Officieel erkende opleiding voor evenementenbeveiligers - 6 maanden

Beveiligers zijn tegenwoordig niet meer weg te denken bij evenementen, waarbij ze te maken krijgen met allerlei soorten publiek en verschillende omstandigheden. Kortom, een evenementenbeveiliger is een allround beveiliger, die moet kunnen omgaan met publiek, overzicht moet kunnen bewaren tijdens calamiteiten en kennis moet hebben van crowdmanagement. Wil je snel aan de slag als evenementenbeveiliger en ingezet worden bij popconcerten en andere muziekfestivals, voetbalwedstrijden, sportevenementen, marathons, congressen, beurzen of bedrijfsfeesten? Dan is de opleiding tot evenementenbeveiliger van Scheidegger echt iets voor jou. De opleiding bestaat uit een theoriegedeelte en een praktijkgedeelte. De officiële examens leg je af bij de Stichting Vakexamens voor de Particuliere Beveiligingsorganisaties (SVPB). 

Voor wie?

Wil je werken in de beveiliging en je specialiseren in evenementenbeveiliging? Dan is deze opleiding echt iets voor jou.

Vooropleiding

Er gelden geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie voor de (evenementen)beveiliging zijn de belangrijkste voorwaarden. Je dient wel een bewijs van goed gedrag te kunnen overhandigen.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Zo verdiep je je in verschillende wettelijke kaders waarvan je kennis moet hebben als je in de beveiliging werkt. Ook ga je aan de slag met onderwerpen als crowdmanagement en bezoekersgedrag. Daarnaast ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden waarover je als evenementenbeveiliger dient te beschikken. Je leert bijvoorbeeld om te gaan met conflicten en eerste hulp te verlenen.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.

Kenmerkend daarbij is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten, zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen en praktijkopdrachten. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een zeer ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk binnen de evenementenbeveiliging. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Je stageopdrachten voer je uit bij evenementenorganisaties, bijvoorbeeld een voetbalstadion of muziektheater. Door de lessen en de stage ben je uitstekend voorbereid op de 2 examens van de SVPB.

Opleiding Evenementenbeveiliger (ESO)

Studieprogramma

Event security officer

(6 lessen)

 • Soorten evenementen
 • Crowdmanagement
 • Beveiligingshulpmiddelen
 • Toegangscontrole
 • Bezoekersgedrag
 • Communiceren en conflicthantering
 • EHBO bij evenementen
 • Ontruimen en brandveiligheid
 • Rapporteren
 • Examen: Theorie-examen bij de SVPB

Werken binnen de wettelijke kaders

(6 lessen)

 • Recht in het algemeen
 • Wetboek van Strafvordering
 • Wetboek van Strafrecht
 • Wet particuliere beveiligingsorganisaties en recherchebureaus
 • Wet bescherming persoonsgegevens
 • Wet wapens en munitie
 • Arbeidsomstandigheden (Arbowet)
 • Wet vervoer gevaarlijke stoffen
 • Examen: Theorie-examen bij de SVPB

Praktijk

 • Praktijkopdrachten
 • Examen: Praktijkexamen bij de SVPB

Praktijkopdrachten

Je doorloopt het praktijkgedeelte aan de hand van opdrachten uit het praktijkopdrachtenboek van de SVPB. De opdrachten voer je uit onder begeleiding van een praktijkbegeleider.

Afronding en diploma

De 2 modules worden gezamenlijk getoetst via een theorie-examen van de SVPB. Je praktische vaardigheden en praktijkopdrachten rond je af met een praktijkexamen van de SVPB. Voor de SVPB-examens dien je jezelf aan te melden via www.svpb.nl. SVPB brengt de examenkosten direct in rekening. Na positieve afronding hiervan ontvang je het officieel erkende diploma 'Evenementenbeveiliger (ESO)' van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie Praktische informatie voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Evenementenbeveiliger (ESO) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.