Erkend Wellnessmasseur

NGS-erkende opleiding tot zelfstandig massagetherapeut - 1 jaar

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Duur

12 maanden Duur van de opleiding

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij van masseren je beroep maken? Of werk je in de uiterlijke verzorging en wil je je aanbod uitbreiden met massagebehandelingen? Dat is mogelijk via deze praktische en door NGS erkende opleiding. Je leert de meest voorkomende massagetechnieken gebruiken en gaat aan de slag met verschillende massagevormen, zoals gezichtsmassage en hotstonemassage. Om goed te kunnen masseren moet je ook veel weten van de werking van het menselijk lichaam. Daarom is er tijdens de opleiding veel aandacht voor anatomie en fysiologie. Dit erkende programma wordt verzorgd door ervaren en enthousiaste vakdocenten die je goed voorbereiden op de praktijk. Dus wil jij een veelzijdige, deskundige en succesvolle massagetherapeut worden? Dan is deze praktijkgerichte opleiding de juiste keuze!

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die een NGS-erkend diploma wil halen en diverse massagetechnieken en -vormen wil leren. Je kunt hierna als zelfstandig massagetherapeut aan de slag of gaan werken bij een wellnesscenter of spa.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor masseren, het menselijk lichaam en verschillende massagevormen en -technieken is voldoende. Wel ben je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een geldig en NGS-erkend reanimatie/AED-diploma. Ben je niet in het bezit van dit diploma? Dan is het mogelijk om dit diploma tijdens je opleiding alsnog te behalen.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 4 modules van 6 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Aanpak

Geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Dat is wat je bij Scheidegger krijgt. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als massagetherapeut moet hebben centraal. Je gaat natuurlijk aan de slag met diverse vormen van massage, zoals het masseren van de benen, voeten, hals, schouders en het hoofd. Daarnaast onderzoek je verschillende blessures, leer je hoe je hiermee omgaat en bekijk je hoe je deze kunt voorkomen. Kortom: je doet kennis en vaardigheden op waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Praktijkportfolio

De opleiding is ingericht volgens de methode van het competentiegericht werken. Dit houdt in dat je een portfolio gaat aanleggen. In dit portfolio neem je onder andere je stageverslag op. Je portfolio wordt door een beoordelaar van Scheidegger gecheckt en door NGS beoordeeld op inhoud.

Praktijkmodule

De praktijkmodules Massagetechnieken en massagevormen en Massage in de praktijk worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van moderne, praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Massagetechnieken en massagevormen

(6 lessen)

 • Basistechniek effleurages, petrissages en duimrollen
 • Basistechniek schommelen en tapotement
 • Masseren van hoofd, hals, schouders, armen en rug
 • Masseren van benen en voeten
 • Diverse vormen van massage

Anatomie en fysiologie

(6 lessen)

 • Anatomische en fysiologische kernbegrippen
 • Organisatieniveaus
 • Orgaanstelsels
 • Homeostase

Massage in de praktijk

(6 lessen)

 • Omgaan met blessures
 • Gewrichtsblessures
 • Massage van ouderen
 • Blessurepreventie
 • Voeding en massage
 • Adviseren over conditie en lichaamsopbouw

Kwaliteitszorg

(6 lessen)

 • Eerste hulp bij ongevallen en sportongevallen
 • Algemene en bedrijfshygiëne
 • Wet- en regelgeving privacy en cliëntenrechten
 • Kwaliteitszorg

Afronding en diploma

Je sluit de modules af met externe examens van NGS. Dit zijn zowel praktijkexamens als digitale examens. Je meldt je hiervoor zelf aan bij NGS. NGS brengt de examenkosten direct bij jou in rekening. Rond je alle onderdelen met een voldoende af, dan ontvang je het Scheidegger-diploma ‘Erkend Wellnessmasseur’.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 1 jaar
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 12 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avondopleiding: 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur

Als je een dagopleiding volgt, krijg je 2 lessen op één dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 1.820,-

Studiemateriaal: € 125,- (per module)

Portfolio: € 150,-

Examenkosten: Zie www.ngsmassage.nl

Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding ook in 4 of 12 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 125,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk nog een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Erkend Wellnessmasseur

NGS-erkende opleiding tot zelfstandig massagetherapeut - 1 jaar

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Duur

12 maanden Duur van de opleiding