Erkend Wellnessmasseur

NGS-erkende opleiding tot zelfstandig massagetherapeut - 1 jaar

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil jij van masseren je beroep maken? Of werk je in de uiterlijke verzorging en wil je je aanbod uitbreiden met massagebehandelingen? Dat is mogelijk via deze praktische en door NGS erkende opleiding. Je leert de meest voorkomende massagetechnieken gebruiken en gaat aan de slag met verschillende massagevormen, zoals gezichtsmassage en hotstonemassage. Om goed te kunnen masseren moet je ook veel weten van de werking van het menselijk lichaam. Daarom is er tijdens de opleiding veel aandacht voor anatomie en fysiologie. Dit erkende programma wordt verzorgd door ervaren en enthousiaste vakdocenten die je uitstekend voorbereiden op de praktijk. Dus wil jij een veelzijdige, deskundige en succesvolle massagetherapeut worden? Dan is deze praktijkgerichte opleiding de juiste keuze!

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die een NGS-erkend diploma wil halen en diverse massagetechnieken en -vormen wil leren. Je kunt hierna als zelfstandig massagetherapeut aan de slag of gaan werken bij een wellnesscenter of spa.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor masseren, het menselijk lichaam en verschillende massagevormen en -technieken is voldoende. Wel ben je minimaal 18 jaar oud en in het bezit van een geldig en NGS-erkend reanimatie/AED-diploma. Ben je niet in het bezit van dit diploma? Dan is het mogelijk om dit diploma tijdens je opleiding alsnog te behalen.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 4 modules van 6 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Praktijkmodules

De praktijkmodules Massagetechnieken en massagevormen en Massage in de praktijk worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van moderne, praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Aanpak

Geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Dat is wat je bij Scheidegger krijgt. In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als massagetherapeut moet hebben centraal. Je gaat natuurlijk aan de slag met diverse vormen van massage, zoals het masseren van de benen, voeten, hals, schouders en het hoofd. Daarnaast onderzoek je verschillende blessures, leer je hoe je hiermee omgaat en bekijk je hoe je deze kunt voorkomen. Kortom: je doet kennis en vaardigheden op waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk.

Portfolio

De opleiding is ingericht volgens de methode van het competentiegericht werken. Dit houdt in dat je een portfolio gaat aanleggen. In dit portfolio neem je onder andere je stageverslag op. Je portfolio wordt door een beoordelaar van Scheidegger gecheckt en door NGS beoordeeld op inhoud.

Opleiding Erkend Wellnessmasseur

Studieprogramma

Massagetechnieken en massagevormen

(6 lessen)

 • Basistechniek effleurages, petrissages en duimrollen
 • Basistechniek schommelen en tapotement
 • Masseren van hoofd, hals, schouders, armen en rug
 • Masseren van benen en voeten
 • Diverse vormen van massage

Anatomie en fysiologie

(6 lessen)

 • Anatomische en fysiologische kernbegrippen
 • Organisatieniveaus
 • Orgaanstelsels
 • Homeostase
 • Inspanningsfysiologie

Massage in de praktijk

(6 lessen)

 • Omgaan met blessures
 • Gewrichtsblessures
 • Massage van ouderen
 • Blessurepreventie
 • Voeding en massage
 • Adviseren over conditie en lichaamsopbouw

Kwaliteitszorg

(6 lessen)

 • Eerste hulp bij ongevallen en sportongevallen
 • Algemene en bedrijfshygiëne
 • Wet- en regelgeving privacy en cliëntenrechten
 • Kwaliteitszorg

Afronding en diploma

Je sluit de modules af met externe examens van NGS. Dit zijn zowel praktijkexamens als digitale examens. Je meldt je hiervoor zelf aan bij NGS. NGS brengt de examenkosten direct bij jou in rekening. Rond je alle onderdelen met een voldoende af, dan ontvang je het Scheidegger-diploma ‘Erkend Wellnessmasseur’.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 12 maanden. De dagopleiding heeft 12 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodules. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Erkend Wellnessmasseur worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.750,-
Portfolio en begeleiding: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 125,-.

Deze opleiding volg je al vanaf €204,- per maand.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.