Met Scheidegger sta je sterker

Eetstoornissen en Obesitas bij (Jong)volwassenen

Korte opleiding om je te verdiepen in eetproblemen bij (jong)volwassenen - 6 maanden

In Nederland kampt een grote groep mensen met obesitas of een eetstoornis. Wil je hier meer van weten? En graag je kennis uitbreiden? Kies dan voor deze interessante opleiding. Om een eetstoornis effectief aan te pakken moet je niet alleen kundig zijn op het gebied van voeding, maar moet je een eetstoornis vooral ook kunnen begrijpen. Daar is binnen de opleiding dan ook veel aandacht voor. Daarnaast leer je meer over de oorzaken van obesitas en krijg je inzicht in hoe je mensen kunt begeleiden bij een duurzame verandering van leefstijl. Je wordt hierbij geholpen door onze enthousiaste docenten die veel ervaring in de praktijk hebben.

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor iedereen die meer wil weten over eetstoornissen en obesitas bij (jong)volwassenen.

Vooropleiding

Om deze specialisatie te volgen dien je in het bezit te zijn van het erkende branchediploma 'Vakopleiding Erkend Gewichtsconsulent'. Verder gelden geen specifieke vooropleidingseisen. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk, een direct toepasbare aanpak. Je ontwikkelt vooral belangrijke vaardigheden waar je in de dagelijkse praktijk veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens en hier kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van lessen, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij je graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Je wordt goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Daarnaast legt deze ervaren docent de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Eetstoornissen en Obesitas bij (Jong)volwassenen

Studieprogramma

Obesitas

(6 lessen)

 • Het ideale gewicht
 • Gezondheidsrisico's
 • Werking van de spijsvertering
 • De gezonde-voedingsdriehoek
 • Ideale minimale lichaamsbeweging
 • Psychologische mechanismen
 • Adviseren en begeleiden
 • Examen: Praktijkgericht examen

Eetstoornissen en voedingsallergieën

(6 lessen)

 • De diverse eetstoornissen
 • Diagnostiek
 • Lichamelijke gevolgen
 • Symptomen en signalering van voedingsallergieĂ«n
 • Adviseren over voeding
 • Examen: Praktijkgericht examen

Diploma

Beide modules worden afgerond met een praktijkgericht examen. Heb je voor beide modules een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma 'Eetstoornissen en Obesitas bij (Jong)volwassenen' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dag- en avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Eetstoornissen en Obesitas bij (Jong)volwassenen worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.