Met Scheidegger sta je sterker

Basisopleiding Visagie

Uitdagende en praktijkgerichte opleiding voor de (startend) visagist - 6 maanden

Vind je het leuk om jezelf of anderen op te maken? Is visagie je passie en werken in de wereld van beauty en fashion je droom? Ben je misschien wel van plan om straks als zelfstandig visagist aan de slag te gaan? In de korte en praktijkgerichte Basisopleiding Visagie leer je de belangrijkste vaardigheden van een visagist onder de knie te krijgen. Je gaat aan de slag met dag- en avondmake-up en je leert werken met vormen en gezichtskenmerken. Uiteraard krijg je ook de theorie aangeboden die nodig is om al deze handelingen goed en veilig uit te kunnen voeren. De opleiding is een mooie opstap naar een baan als visagist of ideaal als je je beautysalon wilt uitbreiden!

Voor wie?

Deze korte, praktische opleiding is iets voor jou als je het aanbrengen van make-up enorm leuk vindt, zowel bij jezelf als bij anderen. Je wilt alle mogelijkheden van opmaken leren kennen en toepassen in de praktijk. Misschien wil je er zelfs je beroep van maken!

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

In deze opleiding staat het ontwikkelen van vaardigheden die je als visagist nodig hebt centraal. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets mee kunt in de praktijk, een direct toepasbare aanpak.
Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, maar ook filmpjes met voorbeelden over hoe je te werk kunt gaan. Je kunt via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en docent.
Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van lessen, een professionele online leeromgeving, een praktijkcoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij je graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Tijdens de lessen word je begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. Deze ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. In de lessen ga je ook actief aan de slag met oefeningen. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Opleiding Basisopleiding Visagie

Studieprogramma

Toepassingsgebieden visagie

(6 lessen)

 • Make-up voor de gekleurde huid
 • Make-up voor mannen
 • Bruidsmake-up
 • Make-up voor fotografie, film en televisie
 • Catwalkmake-up
 • Examen: Praktijkexamen

Professionele visagie

(6 lessen)

 • Basismake-up en reinigingsmiddelen
 • Kleurenleer
 • Vormen en gelaatskenmerken
 • Dagmake-up en zomermake-up
 • Avond- en glamourmake-up
 • Brilmake-up
 • Make-up voor de rijpere huid
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Praktijkmodules

De praktijkmodules worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

Diploma

Je rondt de module Toepassingsgebieden visagie af met een praktijkexamen. De module Professionele visagie wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Heb je voor beide modules een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het diploma 'Basisopleiding Visagie' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2017 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 145,- per module
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.