Met Scheidegger sta je sterker

Basisopleiding ICT

Korte en praktijkgerichte opleiding - 3 maanden

Wil je meer weten van ICT? En ben je graag bezig met computers? Lijkt het je leuk om hier je werk van te maken en wil je nu alvast wat basiskennis opdoen? Dan is deze opleiding een goede keuze. Binnen een halfjaar maak je een flinke stap in je basisvaardigheden en leer je meer over de achtergronden van ICT. Kortom, een uitstekende basisopleiding waar je heel veel aan zult hebben.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zijn basiscomputervaardigheden wil ontwikkelen en meer wil weten van ICT. Deze opleiding is interessant voor iedereen die merkt dat hij zijn ICT-kennis moet ontwikkelen om meer mogelijkheden te krijgen in het bedrijfsleven. Daarnaast is de opleiding ook interessant voor medewerkers, (directie)secretaresses en managementassistenten die hun inzicht en vaardigheden in ICT willen ontwikkelen.

Vooropleiding

Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding heeft een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare theorie. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je veel aan zult hebben.

Je krijgt toegang tot een professionele, digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

In deze opleiding krijg je een goed inzicht in de rol van ICT. Verder wordt aandacht besteed aan vaardigheid in het gebruik van Windows, Word, Excel en PowerPoint. De combinatie van inzicht in ICT en goede computervaardigheden is voor een moderne medewerker onmisbaar. Hier wordt dan ook een hele module aandacht aan besteed.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Basisopleiding ICT

Studieprogramma

Basiskennis ICT

(6 lessen)

 • Basisbegrippen computer
 • Systeemcomponenten en randapparatuur
 • Basisbegrippen van datacommunicatie
 • ICT-begrippen en -processen
 • Basisbegrippen informatiesystemen
 • Onderdelen van informatiesystemen
 • Informatietechnologie
 • Internet, intranet
 • Software en hardware
 • Applicaties voor gebruikers
 • Beheer van computersystemen
 • Netwerken en beheer
 • Telecommunicatie: vast, mobiel, Voice over IP
 • Examen: Praktijkgericht examen

Afronding en diploma

De module Basiskennis ICT wordt afgerond met een praktijkgericht examen. Als je de module met een voldoende afrondt, dan ontvang je het diploma 'Basisopleiding ICT' van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie Praktische informatie voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Basisopleiding ICT worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 150,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. 

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.