Assistent-Drogist

Korte opleiding in samenwerking met het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) - 6 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je graag in een drogisterij werken of ben je al verkoopmedewerker bij een drogist? Wil je zelfstandig klanten adviseren bij klachten en hen kunnen doorverwijzen naar de specialist of huisarts? Dan heb je goede vakkennis nodig. Met deze opleiding zet je een mooie stap. De opleiding wordt volgens de laatste eindtermen van het Centraal Bureau Drogisterijbedrijven (CBD) aangeboden. Je doet onder andere kennis op over veelvoorkomende klachten, leert hoe je moet adviseren en krijgt zicht op de eisen waaraan je werk moet voldoen. Na afloop ben je uitstekend voorbereid op het examen voor het officiële Pharmacon-diploma Assistent-Drogist. Bovendien ben je met dit vakdiploma bevoegd om advies te geven over zelfzorggeneesmiddelen.

Voor wie?

Als je wilt starten bij een drogist, kun je daar dankzij deze opleiding heel snel meer verantwoordelijkheden krijgen. De opleiding Assistent-Drogist is ook ontwikkeld voor iedereen die verkoopmedewerker is bij een drogist en een stapje hogerop wil.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Hiermee ontwikkel je de belangrijkste vaardigheden die je als assistent-drogist nodig hebt. Je verdiept je in lichamelijke klachten die in aanmerking komen voor zelfzorg en bekijkt bij elke klacht welk geneesmiddel het meest geschikt is. Ook krijg je zicht op de samenstelling, indicatie, dosering en het gebruik van (UAD-)geneesmiddelen. Uiteindelijk zul je in staat zijn de vraag van de klant te verhelderen en tot een passend advies te komen. Je geeft uitstekende zelfzorgvoorlichting en kunt klanten volledig informeren over geneesmiddelen en eventuele bijwerkingen.

Tijdens de opleiding krijg je toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je alle informatie over je opleiding en examens. Ook kun je via e-Connect makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie E-learning voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Assistent-Drogist

Studieprogramma

Adviseren 1

(6 lessen)

 • Wet- en regelgeving
 • Informeren over UAD-geneesmiddelen
 • Pijn- en koortsklachten
 • Maag- en darmklachten
 • Samenstelling, werkzame stoffen, werking, dosering, contra-indicaties en risico’s van UAD-geneesmiddelen
 • Zelfzorgvoorlichting en communicatie
 • Terminologie

Adviseren 2

(6 lessen)

 • Adviseren over UAD-geneesmiddelen
 • Verkoudheidsklachten
 • Huidklachten
 • Reisziekte
 • Overige indicaties
 • Homeopathie, fytotherapie en voedingssupplementen
 • Samenstelling, werkzame stoffen, werking, dosering, contra-indicaties en risico’s van UAD-geneesmiddelen
 • Zelfzorgvoorlichting en communicatie 2
 • Terminologie

Diploma

Na het doorlopen van de modules ben je uitstekend voorbereid op de officiële examens van de stichting Pharmacon (zie www.pharmacon.nl). Die vinden plaats op verschillende externe locaties in het land. Als je de examens met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘Assistent-Drogist’.

Het behalen van het vakdiploma Assistent-Drogist levert vrijstellingen op voor het examen van het diploma Drogist van Pharmacon. Voor de examens van Pharmacon dien je jezelf aan te melden via www.pharmacon.nl De examenkosten worden direct in rekening gebracht.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dag- en een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie E-learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Assistent-Drogist worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €224,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.