Met Scheidegger sta je sterker

Toepassingsgebieden van Nagelstyling

Leer de toepassingsgebieden van nagelstyling, speciaal voor schoonheidsspecialisten - 3 maanden

Jij wilt mensen altijd er zo goed mogelijk uit laten zien. Nagelstyling is hierbij erg belangrijk, je kunt er mooie accenten mee leggen. Daarom wil je je hier ook in specialiseren. In deze opleiding leer je veel over de toepassingsgebieden van nagelstyling. Je leert werken met verschillende methoden van nagelstyling en je leert omgaan met nagelbijters en probleemnagels. Tijdens de opleiding ben je praktisch bezig met de vaardigheden voor het verzorgen van handen en nagels en nagelstyling. Je leert vooral door veel te oefenen met medestudenten en praktijkdocenten. Na afloop van de opleiding zorg jij voor mooi verzorgde nagels.

Voor wie?

Deze opleiding is een aanrader voor schoonheidsspecialisten die ook nagelstyling willen aanbieden aan hun klanten. Je hebt zo een mooi en onderscheidend aanbod voor je klanten.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Enige kennis van manicure is een voordeel.

Aanpak

Je gaat praktisch aan de slag met de verschillende toepassingsgebieden van nagelstyling. De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Je maakt gebruik van praktische materialen en instrumenten. Zo oefen je in het toepassen van verschillende systemen van nagelstyling. De opleiding richt zich op de kennis en vaardigheden die nodig zijn voor professionele nagelstyling.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Toepassingsgebieden van Nagelstyling

Studieprogramma

Nagelstyling met gelsystemen

 • Verschil tussen gel en acryl
 • Het aanbrengen van gelsystemen

Nagelstyling met het acrylsysteem

 • Het aanbrengen van acrylsystemen

Verlengingen met sjablonen

 • Vijltechnieken
 • Soorten vijlen
 • Verschil tussen versteviging en verlenging
 • Het plaatsen van tips en sjablonen

Nagelbijters en andere probleemnagels

 • Wat mag je wel en wat niet behandelen?
 • Omgaan met allergie├źn

Diploma

De opleiding rond je af met een praktijkexamen. Heb je dit examen met een voldoende afgerond, dan ontvang je het diploma 'Toepassingsgebieden van Nagelstyling' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Toepassingsgebieden van Nagelstyling worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.