Met Scheidegger sta je sterker

Massagevormen

Korte opleiding om je als schoonheidsspecialist te verdiepen in verschillende massagevormen - 3 maanden

Ben je schoonheidsspecialist en wil je graag ook massage gaan aanbieden? Dat is een goed idee. Masseren zorgt voor ontspanning en is goed te combineren met andere behandelingen. Met dit extra aanbod kun je je klanten nog beter helpen om zich weer helemaal mooi te voelen. In deze opleiding leer je verschillende vormen van massage en hoe je ze toepast. Om goed te kunnen masseren is veel oefening nodig. Daarom ga je in deze opleiding praktisch aan de slag. Je leert massagevormen als gezichtsmassage, shiatsumassage en hotstonemassage. Hierbij word je geholpen door enthousiaste docenten met veel ervaring in de praktijk. Kies dus voor deze opleiding als je wilt leren masseren als schoonheidsspecialist en je klanten nog beter wilt verzorgen.

Voor wie?

Deze opleiding is gericht op schoonheidsspecialisten die meer willen weten over massage. Na deze opleiding kun je verschillende massagevormen toevoegen aan je aanbod.

Vooropleiding

Deze opleiding is een mooie aanvulling op onze opleidingen Vakopleiding Allround Schoonheidsspecialiste en MBO Schoonheidsspecialist niveau 3. De opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau.

Aanpak

Je gaat praktisch aan de slag met de verschillende massagevormen. De opleiding wordt verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor het masseren zijn ingericht. Je maakt gebruik van moderne materialen en instrumenten. Zo krijg je het masseren echt in de vingers. De opleiding richt zich op de vaardigheden die nodig zijn voor het masseren.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 6 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkcoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Opleiding Massagevormen

Studieprogramma

Diepe weefselmassage

 • Werking van bindweefsel
 • Bindweefsel en zenuwgestel

Gezichtsmassage

 • Meridianen en massage
 • Drukpunten in gezichtsmassage

Shiatsumassage

 • Oorsprong van Shiatsu
 • Indicatie en contra-indicatie

Hotstonemassage

 • Wat is een hotstonemassage?
 • Behandeling van de stenen
 • Werken met oliĆ«n en aromatherapie

Diploma

De opleiding wordt afgerond met een praktijkexamen. Als je de module met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Massagevormen' van Scheidegger Opleidingen.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De dagopleiding bestaat uit 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Massagevormen worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-
Materialenpakket*: Zelf aanschaffen

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

* Voor de opleiding moet je mogelijk een materialenpakket aanschaffen. Dit praktische pakket kun je ook na de opleiding uitstekend gebruiken. Meer informatie hierover kun je opvragen bij onze opleidingsadviseurs.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.