Met Scheidegger sta je sterker

Online Communicatie en Social Media

Uitdagend en praktijkgericht programma - 6 maanden

Online communicatie is niet meer weg te denken bij het maken van communicatieplannen. Vanwege de snel groeiende mogelijkheden neemt de online communicatie bij de meeste bedrijven zelfs een sleutelpositie in. Om je boodschap daarbij effectief uit te dragen is het noodzakelijk om op de hoogte te zijn van alle online kanalen. Social media spelen daarbij een cruciale rol. Na het afronden van deze unieke en korte opleiding ben jij op de hoogte van alle trends en ontwikkelingen op het gebied van online communicatie. Je leert in deze gespecialiseerde opleiding verschillende internettoepassingen in je communicatiemix te integreren. Ook leer je de crossmediale mogelijkheden van offline en online communicatie te benutten en een concreet online communicatieplan op te stellen!

Voor wie?

Deze opleiding is vooral bedoeld voor communicatiemedewerkers, -adviseurs en -managers die verantwoordelijk zijn voor het communicatiebeleid, de pr en/of de website. Ook voor zelfstandigen met een eigen communicatiebureau is deze opleiding een goede keuze.

Vooropleiding

De opleiding wordt verzorgd op MHBO-niveau. Er wordt verwacht dat je een HAVO-, VWO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert.

Aanpak

Deze opleiding heeft een zeer praktijkgerichte aanpak. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van online communicatie en social media. Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding Online Communicatie en Social Media

Studieprogramma

Online marketingcommunicatie

(6 lessen)

 • Inleiding online communicatie
 • De website
 • Usability en optimalisatie
 • Bannering en e-mailmarketing
 • AdWords en zoekmachinemarketing
 • Intranet
 • Mediaplanning en communicatieplan
 • Begeleiden van een internetproject
 • Examen: Praktijkgericht examen

Social media

(6 lessen)

 • Social media en maatschappij
 • Social media en organisatie
 • Social media en pr
 • Social media en externe communicatie
 • Social media en interne communicatie
 • Social media en online communicatie
 • Social-mediastrategie
 • Invoering van een social-mediastrategie
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Afronding en diploma

De examens zijn een combinatie van een praktijkgericht examen en een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. In het studieprogramma zie je hoe elke module wordt afgerond. Uiteraard word je in je opleiding hierover per onderdeel geïnformeerd. Als je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'Online Communicatie en Social Media' van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Online Communicatie en Social Media worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.