Sportvoedingsadviseur

Door de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) geaccrediteerd programma

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Ben je werkzaam als sportinstructeur en wil je klanten naar nog betere resultaten begeleiden door hen ook te adviseren over voeding? In dit praktijkgerichte programma leer je alles wat je moet weten over sportvoeding, supplementen, nutrition en shakes. Je gaat aan de slag met het berekenen van iemands energieverbruik en caloriebehoefte en leert passende voedingsadviezen geven. Ook ontdek je hoe je goed kunt samenwerken met andere disciplines, zoals diëtisten, psychologen en fysiotherapeuten. Dankzij onze praktijkgerichte aanpak kun je al deze kennis en vaardigheden direct succesvol toepassen in je eigen werkomgeving. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met AALO. Bovendien is dit programma geaccrediteerd door de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) en voor jou als gewichtsconsulent dus van grote toegevoegde waarde.

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor fitnessinstructeurs en sportbegeleiders die zich verder willen professionaliseren en hun kennis en vaardigheden op het gebied van voeding en sport willen ontwikkelen. Je wilt klanten beter helpen door ook professionele adviezen te geven over voeding die past bij hun sporttraining en persoonlijke situatie.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Om toegelaten te worden tot de opleiding moet je minimaal in het bezit zijn van een diploma AALO Voedingsdeskundige level 1 of BGN Gewichtsconsulent, of je beschikt over minimale kennis van micro- en macronutriënten.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 5 lesdagen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Wij weten dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

Onze opleidingen onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. In dit programma krijg je zicht op de voedingseisen voor duursport en krachtsport en verdiep je je in alle ins en outs over supplementen, nutrition, shakes en sportvoeding. Je leert iemands energieverbruik en -behoefte berekenen en gaat aan de slag met het monitoren van de lichaamssamenstelling. Na afronding van dit programma geef je professionele voedingsadviezen. Ook op het gebied van wedstrijdtraining.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding die je tijdens de opleiding krijgt. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Sportvoedingsadviseur

  • Het berekenen van energieverbruik en -behoefte
  • Voedingseisen voor zowel duursport als krachtsport
  • Alle ins en outs over supplementen, nutrition, shakes en sport en voeding
  • Het geven van voedingsadvies rondom wedstrijdtraining
  • Het monitoren van de lichaamssamenstelling
  • Samenwerken met andere disciplines, zoals een diëtist, sportarts, psycholoog en fysiotherapeut

Afronding en diploma

Je rondt deze opleiding af met een extern theorie-examen en een eindopdracht. De examinering wordt verzorgd door AALO. Na een voldoende afronding van beide onderdelen ontvang je het diploma 'AALO Sportvoedingsadviseur'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 499,-

Examenkosten: € 169,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van AALO van toepassing.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Sportvoedingsadviseur

Door de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) geaccrediteerd programma

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur