HBO Bachelor Maatschappelijk Werk/Social Work (MWD) (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor met € 10.000,- korting

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Variant

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Sommige mensen hebben zoveel problemen dat ze er zelf niet meer uitkomen. Denk aan financiële problemen, een gewelddadige relatie of een verslaving. Het vraagt professionele hulpverlening om hen te ondersteunen. De NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor Maatschappelijk Werk/Social Work (MWD) leidt je op voor het beroep van maatschappelijk werker. In deze opleiding ontwikkel je kwaliteiten die je nodig hebt om mensen op de juiste manier te begeleiden. Je bent straks in staat om mensen te helpen door met hen en hun omgeving in gesprek te gaan. Je luistert, adviseert en bemiddelt in soms zeer lastige en complexe situaties. Ook ben je in staat de cliënt correct te begeleiden in de zoektocht naar zelfstandigheid. De verandering van het sociale werkveld vraagt daarnaast dat sociale zorgprofessionals meer samenwerken met andere gezondheidsprofessionals. Daarmee is een hoger opleidingsniveau beslist relevant. Onze businesspartner Hogeschool NCOI richt zich speciaal op werkenden en mensen met werkervaring. Je maakt in deze opleiding steeds de koppeling met de werkpraktijk. Zo verhoog je het niveau van jouw prestaties. Deze Bacheloropleiding is dan ook een uitstekende keuze. Bovendien kom je voor deze opleiding mogelijk in aanmerking voor een aantrekkelijke subsidieregeling.

Studiefinanciering voor volwassenen

Voor deze opleiding kun je gebruikmaken van het levenlanglerenkrediet, de gunstige studiefinanciering van de overheid. Je kunt voor alle studiekosten, behalve je boeken, tegen 0% rente bij de overheid geld lenen. Bovendien heb je na het behalen van je diploma 15 jaar de tijd om het terug te betalen. Een unieke kans. Zie Subsidie en Financieel voordeel voor meer informatie.

Voucherregeling

Je ontvangt voor deze opleiding maar liefst € 10.000,- korting op je collegegeld, dankzij de voucherregeling van het ministerie van OCW. Wil je niet gebruikmaken van de voucher? Kijk dan bij de HBO Bachelor Maatschappelijk Werk/Social Work (MWD).

Voor wie?

Je hebt belangstelling voor maatschappelijk werk en je hebt ambitie om in dit werkveld aan de slag te gaan of door te groeien. Je wilt opgeleid worden tot volledig Bachelor.

Vooropleiding

Je dient toelaatbaar te zijn voor een HBO Bacheloropleiding. Dit betekent dat je een diploma HAVO, VWO of MBO-niveau 4 hebt. Heb je dit niet en ben je minimaal 21 jaar? Dan kun je instromen door deel te nemen aan de 21+ regeling.

Wil je niet gebruikmaken van de voucherkorting? Dan kun je de reguliere Bachelor volgen. Dit is dezelfde opleiding, maar zonder de voordelen van de subsidieregeling (waar ook een inbegrepen herexamen bij hoort).

Opzet van de opleiding

Deze HBO-opleiding heeft een zeer overzichtelijke opbouw en bestaat uit 3 fases en een afstudeerfase. De eerste fase bestaat uit 6 modules en een eindopdracht, waarin je belangrijke basiskennis en vaardigheden ontwikkelt die je in het vakgebied nodig hebt. In fase 2 verdiep je je verder. Tijdens deze fase richt je je niet alleen op het werken met cliënten, maar ook op de meer organisatorische zijde van je vakgebied. Ook verdiep je je in toegepaste psychologie en hoe je dit kunt toepassen. Deze fase rond je ook af met een eindopdracht. In fase 3 heb je de mogelijkheid je te specialiseren in een deelgebied binnen het maatschappelijk werk. Je kunt kiezen uit diverse richtingen. In de afstudeerfase doe je via een stage praktijkervaring op en werk je, begeleid door je praktijkdocent, aan praktijkgerichte opdrachten. Verder werk je aan je afstudeeropdracht, met professionele begeleiding van je afstudeerbegeleider.

Aanpak

Je gaat in klassikale bijeenkomsten aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als maatschappelijk werker veel gebruik van maakt. De combinatie van bijeenkomsten, een online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt!

Stage

In iedere beroepsopleiding op HBO Bachelorniveau is het van belang dat je ervaring opdoet in de werkpraktijk. Als je huidige werkplek geschikt is, kan die als stageplek dienen. Dat is natuurlijk ontzettend leuk en efficiënt. Je kunt leren en werken dan optimaal combineren. Maar ook als je op dit moment geen werk hebt of over een werkplek beschikt die niet goed aansluit bij deze opleiding, kun je toch deze opleiding volgen. Je volgt dan aan het eind van de opleiding een korte stage van een halfjaar om je specifieke beroepscompetenties te ontwikkelen. Dit combineer je met je afstuderen. Als je tegen het eind van de opleiding een passende baan hebt gevonden, dan vervalt deze stage.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma 240 EC

Fase 1

 • Kernbegrippen maatschappelijk werk en dienstverlening 8 EC
 • Professioneel begeleiden 8 EC
 • Ontwikkelings- en levensfasepsychologie 8 EC
 • Mens en gedrag 8 EC
 • Professionele communicatie 8 EC
 • Schriftelijke communicatie voor hulpverleners 8 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC
 • Eindopdracht 6 EC

Fase 2

 • Organisatie en kwaliteit binnen de hulpverlening 12 EC
 • Maatschappelijk werk en planmatige hulpverlening 12 EC
 • Professionele vaardigheden voor hulpverlening en begeleiding 12 EC
 • Toegepaste psychiatrie voor hulpverleners 12 EC
 • Coachingssessies 0 EC
 • Eindopdracht 6 EC
 • Praktijkprogramma 6 EC

Fase 3

 • Intervisie, supervisie, coaching en werkbegeleiding 12 EC
 • Professionele ontwikkeling voor hulpverleners 12 EC
 • Keuzeprogramma HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening (MWD) 24 EC
  • Autismezorg
  • Dementiezorg
  • Gehandicaptenzorg
  • Jeugdzorg
  • Ouderenzorg
  • Sociaal Generalist
  • Verslavingszorg
  • Wijkontwikkeling
  • Kernprogramma Zorgmanagement
  • Seksuologie
 • Praktijkprogramma 12 EC

Afstudeerfase

 • Praktijkprogramma 30 EC
 • Afstuderen 30 EC

Examens

Je ontvangt tijdens je opleiding uitgebreide informatie over de examinering. Iedere module wordt apart afgerond met een toets, die zo goed mogelijk aansluit bij de aard van de module. Naast praktijkgerichte moduleopdrachten en mondelinge examens wordt ook gebruikgemaakt van digitale examens. Het voordeel daarvan is dat je zelf het moment en de plaats van het examen kunt uitkiezen. Elke fase rond je af met een praktijkgerichte eindopdracht. Je sluit de Bacheloropleiding af met een afstudeeropdracht. Zo werk je op prettige wijze naar je Bachelorgraad.

HBO Bachelorgetuigschrift

Als je alles met succes hebt afgerond, ontvang je het officiële Bachelorgetuigschrift 'HBO Bachelor Maatschappelijk Werk en Dienstverlening’. Je mag je dan Bachelor in Maatschappelijk Werk en Dienstverlening noemen. Daarnaast mag je de graad BSW (Bachelor of Social Work) voeren. Het getuigschrift wordt afgegeven door Hogeschool NCOI. Deze opleiding is officieel geaccrediteerd door de NVAO en voldoet daarmee aan alle strenge eisen die gelden voor Bacheloropleidingen. NCOI is door het ministerie van Onderwijs, Cultuur en Wetenschap erkend als rechtspersoon voor hoger onderwijs op basis van de Wet op het hoger onderwijs en wetenschappelijk onderzoek (WHW). Je ontvangt van NCOI een officieel internationaal erkend Bachelorgetuigschrift met hoge waarde op de arbeidsmarkt.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Collegegeld: € 7.900,-

Studiemateriaal: € 1.790,-

Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

In het collegegeld zijn de kosten voor inschrijving, het cursusgeld en de examenkosten opgenomen en is de voucher van € 10.000,- direct in mindering gebracht. Indien blijkt dat je geen gebruik mag maken van de kortingsregeling, dan wordt dit bedrag alsnog aan je in rekening gebracht.

Je kunt deze opleiding ook in 8 termijnen betalen.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

HBO Bachelor Maatschappelijk Werk/Social Work (MWD) (met subsidie)

NVAO-geaccrediteerde HBO Bachelor met € 10.000,- korting

Niveau

HBO-opleidingen met subsidie

Variant

Duur