NIMA A Sales

De standaard in sales - 10 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
ACTIE: Tot en met 16 juni 2018 krijg je van ons het inschrijfgeld cadeau!
De korting wordt automatisch verwerkt na je inschrijving.
Algemeen

NIMA A Sales geeft je verkoopvaardigheden een stevige impuls. NIMA is de standaard in de branche en het NIMA-diploma wordt dan ook zeer gewaardeerd. Met onze praktijk- en resultaatgerichte aanpak zijn we keer op keer in staat zeer hoge slagingspercentages te realiseren. Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI, Education Partner van NIMA.

NIMA

Het Nederlands Instituut voor Marketing (NIMA) is de beroepsvereniging voor marketing, communicatie en sales. Met een NIMA-diploma toon je jouw kennis, vaardigheden en werkervaring aan. NIMA-diploma’s worden sterk gewaardeerd door het bedrijfsleven en met een NIMA-diploma zet je dan ook een hele mooie stap in jouw carrière.

Education Partner van NIMA

Deze opleiding wordt uitgevoerd door onze businesspartner NCOI. NCOI is door NIMA benoemd als Education Partner. Hierdoor ben jij ervan verzekerd dat deze opleiding voldoet aan de eisen van NIMA. Door deze samenwerking kunnen wij jou ideaal voorbereiden op de officiële NIMA-examens.

Voor wie?

Je wilt je eigen capaciteiten op verkoopgebied vergroten om betere verkoopresultaten te behalen. Je bent al werkzaam in een verkoopfunctie, bijvoorbeeld als accountmanager of vertegenwoordiger, of je bent van plan in de toekomst in een verkoopfunctie actief te worden.

Vooropleiding

Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Een goede inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleiding NIMA A Sales biedt een totaaloverzicht van alle belangrijke aspecten uit het boeiende veld van sales en bereidt je uitstekend voor op het officiële examen NIMA A Sales. De opleiding bestaat uit 2 modules: de module Verkoopmethoden en -technieken en de module Persoonlijke verkoop en presentatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 8 lesdagen. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de bijeenkomsten afwisselend en motiverend.

Opleiding NIMA A Sales

Studieprogramma

Studieprogramma

Verkoopmethoden en -technieken

(8 lessen)

Verkoopafdeling

 • De verkooporganisatie
 • Het salesplan
 • Accountmanagement
 • Klantenpiramide en ABC-analyse

Omgevingsanalyse

 • Interne en externe analyse
 • Financiële aspecten
 • Organisatieanalyse
 • Marktanalyse en marktonderzoek
 • Concurrentieanalyse

Salesstrategie en -planning

 • Strategisch management
 • Missie, strategie en salesdoelstellingen
 • Planningshiërarchie
 • Groeistrategieën
 • Planmatige sales

Persoonlijke verkoop en presentatie

(8 lessen)

Verkopen en verkopers

 • 4 niveaus van verkoop
 • Uw rol en taak als verkoper
 • De verkoopcyclus
 • Verkoopsystemen
 • Verkoopstijlen

Verkoopvaardigheden

 • Salesgerichte prijscalculaties
 • De succesvolle offerte
 • De eerste indruk
 • Het verkoopgesprek
 • Vraag- en luistertechnieken hanteren
 • Presentatietechnieken
 • Afsluittechnieken

NIMA-examentraining

 • Gerichte voorbereiding op NIMA-examen
 • Oefenen van opgaven

NIMA-examen

Het examen NIMA A Sales bestaat uit 2 delen: een schriftelijk deel (A1) en een mondeling deel (A2). De examens voor het diploma NIMA A Sales worden regelmatig aangeboden. Kijk voor de actuele data op www.associatie.nl

Afronding en diploma

Het examen NIMA A Sales leg je af bij de Nederlandse Associatie voor Examinering. Je behaalt het zeer gewaardeerde NIMA-diploma ‘NIMA A Sales’ van NCOI. Je hebt als voordeel dat je wordt ingeschreven in het officiële NIMA-diplomaregister.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

De opleiding NIMA A Sales duurt 10 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 8 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 16 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur.

De nieuwe startdata voor de opleiding NIMA A Sales worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kostenoverzicht

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.790,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten:
NIMA-examen Sales A1 € 205,-*
NIMA-examen Sales A2 € 308,-*
Reprorechten: € 15,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

* De kosten van de NIMA-examens betaal je rechtstreeks aan de Associatie. De prijzen zijn onder voorbehoud van prijswijzigingen door de Associatie.

Je kunt deze opleiding ook in 2 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.