Met Scheidegger sta je sterker

Planmatig Werken

Door structuur en planning meer grip op je tijd - 2 dagen

Is je baan soms hectisch en heb je veel dingen die je tegelijkertijd moet doen? Ervaar je spanning omdat je deadlines niet haalt? Dan is deze training van Scheidegger heel geschikt voor jou! Je leert hoe je je werk beter kunt organiseren en je planmatig en gestructureerd kunt werken. Bijvoorbeeld door realistische deadlines en doelen te formuleren, door prioriteiten te stellen en door goede afspraken met je collega's te maken. En natuurlijk ontwikkel je vaardigheden om je planning bij te stellen, zodat je meer grip krijgt op je kostbare tijd en efficiƫnt en met de juiste prioriteit de dingen weet aan te pakken. Zet de stap naar meer grip op je agenda en een grotere effectiviteit en schrijf je in voor deze training.

Resultaat

Na deze training:

 • Weet je wat planmatig werken betekent
 • Heb je meer grip op je agenda
 • Ben je in staat om proactief te communiceren
 • Kun je een realistisch plan maken
 • Kun je constructief omgaan met belangentegenstellingen

Voor wie?

Deze training is bedoeld voor iedereen die meer gestructureerd wil werken en graag zijn persoonlijke effectiviteit wil laten groeien.

Aanpak

Scheidegger staat bekend om zijn professionele en resultaatgerichte aanpak. De training start met een schriftelijke intake, die wordt bekeken door je trainer. Deze intake helpt je om je eigen leerdoelen voor de training te bepalen. Je trainer begeleidt je bij het realiseren van deze leerdoelen.

De trainingsdagen bereid je thuis goed voor. Tijdens de trainingsdagen staat veel praktische oefening onder leiding van ervaren trainers centraal.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je training, je persoonlijk actieplan, praktijkopdrachten, filmpjes, tips en trucs. Ook kun je via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en trainer.

Opzet van de training

Deze training bestaat uit 2 trainingsdagen van 09.30 uur tot 16.00 uur. Tijdens de trainingsdagen ga je met een ervaren trainer concreet aan de slag in een veilige leeromgeving.

Training Planmatig Werken

Studieprogramma

In de training is er aandacht voor de volgende onderwerpen:

Kenmerken van projectmatig werken

 • Visualiseren, analyseren, doen, evalueren
 • Het belang van doelstellingen
 • Planningsprincipes en uw eigen werk
 • Succes- en faalfactoren bij planmatig werken

Planmatig werken

 • Heldere doelstellingen formuleren
 • Resultaatgericht werken
 • Prioriteiten stellen
 • Uitvoeringsplannen maken
 • Werkbare afspraken maken
 • Planningen beheren

Communicatie en planmatig werken

 • Het belang van communicatie
 • Effectief en proactief communiceren over voortgang
 • Planmatig werken en tegengestelde belangen
 • Balans van planning en flexibiliteit

Certificaat

Als je deze training hebt afgerond, ontvang je het certificaat 'Planmatig Werken' van Scheidegger Opleidingen.

De nieuwe startdata voor de opleiding Planmatig Werken worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Trainingskosten: € 690,-
Trainingsmateriaal: € 75,-
Locatie- en Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.