MBO Vakopleiding Applicatieontwikkeling

Praktijkgerichte opleiding voor de aankomend applicatieontwikkelaar - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

In dit praktijkgerichte programma ontwikkel je je tot applicatieontwikkelaar op MBO-niveau. Het ontwikkelen van informatiesystemen, het ontwerpen en programmeren van software en het testen en beheren van applicaties staan in deze praktijkgerichte en boeiende opleiding centraal. Door onze zeer praktijkgerichte aanpak word je uitstekend voorbereid en kun je direct in de praktijk aan de slag. Na deze opleiding kun je verder studeren naar diverse volledige, erkende MBO-opleidingen niveau 2, 3 of 4.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot volwaardig applicatieontwikkelaar. Je hebt al wel basiskennis op het gebied van installatie van soft- en hardware.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Je hebt al wel de nodige basiskennis op het gebied van ICT-beheer en software-installatie.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als applicatieontwikkelaar veel aan hebt. In dit boeiende programma leer je hoe web- en desktopapplicaties in elkaar steken en krijg je zicht op de levenscyclus van een applicatie. Je ontwerpt userinterfaces en gaat aan de slag met programmeren in HTML 5, CSS en JavaScript. Daarnaast voer je testen uit, maak je een rapport van je bevindingen en leer je hierover advies te geven.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij je ook graag examengarantie. Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodules

De praktijkmodule Programmeren wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor een Scheidegger-examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Dit geldt niet voor het examen van Computrain, vanwege het internationale certificaat dat je daarmee kunt behalen.

Opleiding MBO Vakopleiding Applicatieontwikkeling

Studieprogramma

Professioneel testen

(6 lessen)

 • Testaanpak
 • Testsoorten, plannen en testrollen
 • Statisch testen, risico’s en acceptatiecriteria
 • Testspecificatie en testuitvoering
 • Bevindingen, rapportage en advies
 • Testen data-, proces- en organisatiekwaliteit
 • Use case naar test case

Programmeren

(6 lessen)

 • Werken in de Integrated Development Environment (IDE)
 • Ontwerpen van een klasse
 • Objecten, methoden of interfaces
 • Gebruikersinterface ontwikkelen
 • Testen

MTA HTML5 Application Development Fundamentals (MTA-examen 98-375)

(6 lessen)

 • Programmeren in HTML5
 • De levenscyclus van een applicatie
 • User interfaces ontwerpen en programmeren
 • Gebruikmaken van CSS en JavaScript
 • HTML5 en operating systems
 • HTML en (mobiele) platforms

Diploma

De module Professioneel testen sluit je af met een praktijkgerichte opdracht. De module Programmeren sluit je af met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt naar de praktijk. Voor de MTA-module maak je een extern examen waarbij je meteen ook een officieel internationaal certificaat behaalt. Deze module volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Als je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Vakopleiding Applicatieontwikkeling’ van Scheidegger. Dit diploma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 2, 3 of 4 Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen 
€ 155,- MTA-examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Arrangementskosten: € 75,- o.b.v. dag

De module MTA volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Voor deze module worden arrangementkosten in rekening gebracht. De examenkosten voor deze module zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Deze opleiding volg je al vanaf €268,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.