MBO-programma Engels

Taalopleiding waar je écht iets van leert - 1 jaar

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Heb je al lang het goede voornemen je talenkennis eens echt te verbeteren of wil je voor je werk of vanwege privéredenen op een redelijk niveau Engels kunnen spreken? Dan leer je in deze praktijkgerichte opleiding op MBO-niveau de Engelse taal in woord en geschrift te beheersen. Na deze opleiding zit je op B1-niveau van het Europees Referentiekader en kun je Engels lezen, schrijven en spreken. Met deze kwalificatie B1 kun je iedere werkgever en opleider in Europa duidelijk maken op welk niveau je de Engelse taal beheerst.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zowel zijn mondelinge als schriftelijke vaardigheden in de Engelse taal op MBO-niveau wil ontwikkelen. De opleiding is ook interessant voor mensen die in hun werk over goede basisvaardigheden in de Engelse taal moeten beschikken, bijvoorbeeld managers, medewerkers en secretaresses.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er zijn geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden. Wel wordt er van je verwacht dat je basiskennis van de Engelse taal hebt. Je kunt dus lezen en in korte zinnen spreken in het Engels.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger kennen een zeer praktijkgerichte aanpak. In deze opleiding worden theorie, grammatica en praktijkoefeningen voortdurend afgewisseld. Je gaat aan de slag met het uitbreiden van je Engelse woordenschat, leert eenvoudige gesprekken voeren en leert nette zakelijke teksten schrijven. Onze bijeenkomsten in combinatie met een ervaren docent zorgen er dan ook voor dat je je razendsnel ontwikkelt.

Tijdens je opleiding krijg je toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Ook vind je hier interessante Engelse teksten, filmpjes en opdrachten waar je thuis mee kunt oefenen. Zie e-Connect voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 20 lessen. Je wordt goed begeleid door een studiecoach bij wie je met je vragen terechtkunt. Een zeer ervaren docent motiveert je en stimuleert je in je ontwikkeling. Je zult merken hoe leuk de lessen zijn en hoe snel je vooruitgaat. We begrijpen heel goed dat het best spannend is in een groep een andere taal te spreken. Bij de taaltrainingen van Scheidegger is het dan ook uitermate belangrijk dat er een vertrouwde omgeving wordt gecreëerd waarin je kunt oefenen en fouten mag maken.

Opleiding MBO-programma Engels

Studieprogramma

Grammatica en schrijfvaardigheid

 • Uitbreiding van de Engelse woordenschat
 • Grammaticale kennis van het Engels
 • Werkwoorden, enkelvoud en meervoud
 • Voltooide en onvoltooide tijd
 • Woordvolgorde
 • Formuleren van goedlopende zinnen
 • Lees- en luisteroefeningen

Het gesprek

 • Kennismaking en begroeting
 • Iets over jezelf vertellen
 • Een eenvoudig gesprek voeren
 • Zinnen formuleren
 • Veelgebruikte zinnen en uitdrukkingen
 • Luisteroefeningen
 • Rollenspelen

Zakelijk Engels

 • Eenvoudige zakelijke brieven (aanhef, afsluiting enz.)
 • E-mails in het Engels
 • Je organisatie voorstellen
 • Zakelijk telefoneren
 • Gasten of bezoek ontvangen

Afronding en diploma

De opleiding wordt afgerond met een mondeling examen waarin je een gesprek in het Engels voert. Daarnaast maak je een digitaal examen, waarin je tekstbegrip en schrijfvaardigheid worden getoetst. Als je de beide examens met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘MBO-programma Engels’ van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 20 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO-programma Engels worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- (praktijkgericht examen)
€ 260,- (mondeling examen)
Studiemateriaal: € 125,-

Deze opleiding volg je al vanaf €173,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.