MBO Professioneel Directiesecretaresse

Ambitieuze opleiding op het gebied van managementsupport - 1 jaar

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Als directiesecretaresse sta je voor de uitdaging om belangrijke zaken in een organisatie tot in de puntjes te regelen. Je bent de steun en toeverlaat van de directeur of manager. Je regelt zijn afspraken, organiseert zelfstandig vergaderingen, bewaakt planningen en beantwoordt talloze telefoontjes. Dit betekent dat je goed om moet kunnen gaan met deadlines. Deze opleiding MBO Professioneel Directiesecretaresse is er voor mensen die weten wat ze doen en die niet bang zijn voor een verantwoordelijke rol. Bij Scheidegger leer je de vaardigheden die nodig zijn op een prettige manier. In de opleiding staan organiseren, plannen en corresponderen centraal. Zo word je uitstekend voorbereid op de praktijk.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot volwaardig directiesecretaresse.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Je inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie, waar je echt iets aan hebt in de praktijk. Zo ontwikkel je uiterst belangrijke vaardigheden waar je als professioneel directiesecretaresse direct mee aan de slag kunt. In dit boeiende programma ontwikkel je goed inzicht in management en organisatie en ga je uitgebreid aan de slag met je vaardigheden op het gebied van plannen en organiseren. Je verdiept je in timemanagement, leert doelen en prioriteiten stellen en leert werken met draaiboeken. Ook werk je aan het opstellen, redigeren en opmaken van zakelijke teksten. Daarnaast ontwikkel je je computervaardigheden, zodat je kunt werken met verschillende computersystemen, netwerken en software. Een brede opleiding die je volledig voorbereid op het vak van de directiesecretaresse.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor uitgebreide informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij je ook graag examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 4 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodule

De praktijkmodule Computervaardigheden wordt verzorgd in moderne praktijklokalen. Tijdens deze praktijklessen maak je gebruik van moderne, praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding MBO Professioneel Directiesecretaresse

Studieprogramma

Studieprogramma

Management en organisatie

(6 lessen)

 • Hoe werken organisaties?
 • Managementtaken en -niveaus
 • Strategie, beleid en je rol als manager
 • Organisatiestrategie en SWOT-analyse
 • Korte-, middellange- en langetermijnplanning
 • Lijn- en staforganisatie

Plannen en organiseren

(6 lessen)

 • Kernbegrippen planning en organisatie
 • Plannen van het eigen werk
 • Timemanagement
 • Doelen en prioriteiten
 • Vergaderingen en evenementen organiseren
 • Klantgericht organiseren en plannen
 • Werken met draaiboeken
 • Locatieselectie en planning
 • Tips en tools voor planning en organisatie

Zakelijke correspondentie

(6 lessen)

 • Soorten correspondentie en brieven
 • Vormgeving van schriftelijke communicatie
 • Teksten opstellen en redigeren
 • Stappen van het schrijfproces
 • Opmaak en huisstijl
 • Correct Nederlands

Computervaardigheden

(6 lessen)

 • Computersystemen en netwerken
 • Software en werkomgeving
 • Windows (bestandsbeheer, internet, e-mail)
 • Word (alle relevante basisvaardigheden)
 • PowerPoint (alle relevante basisvaardigheden)

Afronding en diploma

De module Computervaardigheden wordt afgerond met een praktijkexamen. De module Management en organisatie wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht. De overige modules rond je af met een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de praktijk. Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Professioneel Directiesecretaresse’ van Scheidegger. Dit diploma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 2, 3 of 4 van Scheidegger. Zo ben je na dit programma uitstekend voorbereid op een zeer mooie toekomst als directiesecretaresse.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 12 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 18 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur voor de praktijkmodule. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Professioneel Directiesecretaresse worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.750,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Deze opleiding volg je al vanaf €253,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 125,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren