MBO Professional Desktop Publisher (DTP)

Praktijkgerichte opleiding voor digitaal opmaken en bewerken - 4 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan
Algemeen

Vind jij het een uitdaging om producten als brochures en advertenties digitaal op te maken en te bewerken? Wil jij hiervan je werk maken of heb je deze vaardigheden voor je huidige functie nodig? Tijdens deze opleiding krijg je een uitgebreid programma op het gebied van Illustrator, Photoshop en InDesign. Ervaren praktijkdocenten leren je hoe je grafisch vormgeeft en beelden bewerkt. Je leert werken met de belangrijkste pakketten die gebruikt worden in de grafische wereld. Hiermee ontwikkel je je tot professioneel dtp’er, een beroep met veel perspectieven.

Adobe Authorised Training Center

Dit programma wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner Computrain. Computrain is een officieel door Adobe erkend Training Center (AATC). Deze training wordt dan ook gegeven door Adobe-gecertificeerde docenten.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot een veelzijdig en volwaardig dtp-professional.

Vooropleiding

Er zijn geen specifieke vooropleidingseisen. Basiskennis van dtp wordt aangeraden, maar is niet verplicht. Goede computervaardigheden en kennis van Windows worden wel verwacht.

Aanpak

In de opleiding ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als dtp-specialist veel aan hebt. Je leert van ervaren docenten om professioneel te werken met InDesign, Photoshop en Illustrator. Zo leer je in InDesign objecten tekenen en documenten opmaken en ontwerpen. In Photoshop werk je aan het vervormen van afbeeldingen, het aanpassen van kleuren en het uitsnijden van foto’s. Ook leer je in Illustrator vormen tekenen en leer je werken met tekst en lagen.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Ook kun je via e-Connect makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-connect voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules en een eindopdracht. In de modules staan de dtp-pakketten InDesign, Photoshop en Illustrator centraal. In professionele computerlokalen leer je onder leiding van professionele dtp-docenten alle ins en outs van de belangrijkste dtp-pakketten.

Na de laatste module maak je een integrale en concrete praktijkopdracht, waarin je je kwaliteiten als dtp’er laat zien. Tijdens de lessen word je begeleid door je docent om de eindopdracht tot een goed einde te brengen.

Opleiding MBO Professional Desktop Publisher (DTP)

Studieprogramma

Studieprogramma

InDesign basis

(2 lessen)

 • De start met InDesign
 • Wat kun je met InDesign?
 • Objecten tekenen
 • Gebruik van lagen en kleuren in InDesign
 • Opzetten van een nieuw document
 • Het opmaken en ontwerpen van documenten
 • Preflight

Photoshop basis

(2 lessen)

 • De start met Photoshop
 • Uitsnijden en rechtzetten
 • Afbeeldingsgrootte en resolutie
 • Transformeren en vervormen
 • Aanpassingen in kleur en contrast
 • Retoucheren
 • Exporteren en opslaan

Illustrator basis

(2 lessen)

 • De start met Illustrator
 • Vormen tekenen
 • Selecteren
 • Werken met tekst
 • Werken met lagen
 • Het pengereedschap
 • Overzicht van gereedschappen

Eindopdracht

(E-learning)

 • Begeleiding bij de eindopdracht
 • Instructie
 • Beoordeling

Eindopdracht

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Wanneer je deze opdracht met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Professional Desktop Publisher (DTP)’.

Lesplanning

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 4 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lesdagen van 09.30 uur tot 16.30 uur.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Professional Desktop Publisher (DTP) worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.790,-
Studiemateriaal: € 150,-
Examenkosten: € 195,-
Locatie- en arrangementskosten: zie p. 9.

Je kunt deze opleiding ook in 4 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.

Accepteren