MBO Netwerkbeheerder

Interessante opleiding voor ambitieuze mensen - 6 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Ben je al bekend met service- en beheeractiviteiten en wil je verantwoordelijk zijn voor het dagelijks beheer van het computernetwerk? Dan is onze opleiding MBO Netwerk­beheerder iets voor jou. Als netwerk­beheerder zorg je voor een stabiel en beveiligd internet (wide area ­network) of bedrijfsnetwerk (local area network). Activiteiten als het installeren en instellen van servers, werkstations, netwerk­apparatuur of bekabeling, zodanig dat de onderliggende infrastructuur 
goed blijft werken, spreken je aan. Je ondersteunt gebruikers bij hun tech­nische vragen en problemen en probeert deze zo snel en goed mogelijk op te lossen. Goed oplossen betekent goed kunnen luisteren, doorvragen en adviseren, maar ook het documenteren van deze storingen of de werking van het netwerk. Met dit programma word je hier uitstekend op voorbereid en kun je direct aan de slag in de praktijk. 

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot ­volwaardig netwerkbeheerder en die bekend is met helpdesk- en/of service­desk­activiteiten.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er wordt verwacht dat je bekend bent met service- en beheeractiviteiten. Als dit niet het geval is, ­adviseren we je eerst de opleiding MBO IT Help- en Servicedeskmedewerker te volgen. Deze opleiding sluit naadloos aan op die opleiding. 

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als netwerkbeheerder veel aan hebt.

De netwerkbeheerder is verantwoordelijk voor het onderhouden van voldoende capaciteit en functionaliteit van de infrastructuur. Vaak is dit werk onzichtbaar, totdat zich incidenten voordoen waar de hele organisatie last van heeft. De netwerkbeheerder is eigenlijk de poortwachter van het IT-systeem. Dit betekent dat hij technische handelingen uitvoert, zoals het maken van back-ups en het kijken naar beveiligingsaspecten. Hij is bekend met login- en internetprotocollen en hij heeft aandacht voor het netwerk-, service- en klantproces. In deze opleiding komen juist deze kennis en vaardigheden aan de orde.
Tijdens je opleiding krijg je toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij je ook graag examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Deze modules volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Je wordt begeleid door een coach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de ­theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodules

Beide modules worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Opleiding MBO Netwerkbeheerder

Studieprogramma

MTA Networking Fundamentals (MTA-examen 98-366)

(6 lessen)

 • Lokale netwerken (LAN’s)
 • Netwerken beschrijven
 • Draadloze netwerken
 • Werken met Internet Protocol (IP)
 • TCP/IP implementeren
 • Wide Area-netwerken
 • Netwerkinfrastructuur en beveiliging

CompTIA Security+ Certification (Exam SYO-401)

(6 lessen)

 • Beveiliging, privacy en ICT
 • Beveiligingsniveaus
 • Toegang, autorisatie en accounts
 • Beveiligingsbeleid en protocollen
 • Netwerkbeveiliging

Diploma

Je rondt elke module af met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt met de praktijk. Met het behalen van deze examens ontvang je ook meteen officiële internationale certificaten. Wanneer je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO Netwerk­beheerder’ van Scheidegger. Dit diploma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 3 en 4 van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant ­aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Netwerkbeheerder worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Examens: € 155,- MTA-examen
€ 295,- CompTIA-examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Arrangementskosten: € 150,- o.b.v. dag

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.