Met Scheidegger sta je sterker

MBO Marketing

Kort en praktijkgericht MBO-programma - 3 maanden

Wil jij je verdiepen in marketing of je daar verder in ontwikkelen? Dan is deze MBO-opleiding een goede keuze. Marketing is een erg interessant vak. Binnen de marketing houd je je bezig met marketingcommunicatie, het ondersteunen van salesacties, het maken van folders en het ondersteunen van de marketingmanager. Om dit goed te kunnen doen moet je de basis van marketing en strategie wel begrijpen en moet je een aantal concrete vaardigheden ontwikkelen om echt effectief te kunnen zijn in je rol als marketingmedewerker. In deze korte, praktijkgerichte MBO-opleiding wordt juist aan deze aspecten aandacht besteed, je leert over het gedrag van consumenten en over reclame en promotie. Kortom, een mooie opstap naar een leuke loopbaan in de marketingsector.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die wil uitgroeien tot een veelzijdige en volwaardige marketingmedewerker. Ook als je al op een marketingafdeling werkt en je je kennis en vaardigheden graag verder wilt ontwikkelen, is deze opleiding een uitstekende keuze.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding onderscheidt zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie, waar je echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar een praktijkgerichte aanpak. Ook ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als marketingmedewerker veel aan zult hebben.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor uitgebreide informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij ook graag een examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de les word je heel goed voorbereid op het praktijkgericht examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de les afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding MBO Marketing

Studieprogramma

Marketing

(6 lessen)

 • Kernelementen van marketing
 • Marketing, sales en communicatie
 • Consumentengedrag
 • Koopgedrag
 • Psychologie in marketing
 • Marketingmix
 • Product- en prijsbeleid
 • Reclame en promotie
 • Distributie
 • Examen: Praktijkgericht examen

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgericht examen. Als je dat examen met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma 'MBO Marketing' van Scheidegger. Met dit instituutsdiploma ben je uitstekend voorbereid op een mooie toekomst als marketingmedewerker.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 3 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 6 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Marketing worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 545,-
Examen: € 195,-
Studiemateriaal: € 125,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.