Met Scheidegger sta je sterker

MBO Marketing en Communicatie

Korte, praktijkgerichte marketing- en communicatieopleiding - 6 maanden

In dit korte MBO-programma wordt aandacht besteed aan marketing en bedrijfscommunicatie. In zeer veel organisaties worden interne communicatie, pr en marketing tegenwoordig gecombineerd tot één afdeling. Wanneer je een goede en brede basis wilt ontwikkelen op het gebied van marketing en bedrijfscommunicatie, is deze opleiding een goede keuze. Je leert in deze opleiding de belangrijkste onderwerpen op het gebied van bedrijfscommunicatie en marketing, zoals imago en identiteit van de organisatie. Verder ga je aan de slag met de marketingmix en de manier hoe je als organisatie je producten aantrekkelijk presenteert aan klanten. De docenten komen uit de praktijk en zullen ook veel concrete voorbeelden aanhalen die aansprekend zijn en waarvan je veel leert. Met deze opleiding kun je eenvoudig verder studeren naar diverse MBO-opleidingen marketing en communicatie op niveau 4 van Scheidegger. Kortom, een mooie opstap naar een leuke loopbaan in de marketing- en/of communicatiesector.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die zich op MBO-niveau verregaand wil ontwikkelen op het gebied van marketing en bedrijfscommunicatie. Ook als je al op een marketing- en/of communicatieafdeling werkt en je je kennis en vaardigheden verder wilt ontwikkelen, geldt deze opleiding als een uitstekende keuze.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding onderscheidt zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar een praktijkgerichte aanpak. Ook ontwikkel je belangrijke vaardigheden, waar je als marketing- en communicatiemedewerker veel aan zult hebben.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en docent. Zie e-Connect voor uitgebreide informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Daarom bieden wij ook graag een examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding MBO Marketing en Communicatie

Studieprogramma

Bedrijfscommunicatie

(6 lessen)

 • Kernbegrippen communicatie
 • Interne communicatie
 • Concerncommunicatie
 • Corporate communicatie
 • Uitgangspunten marketingcommunicatie
 • Public relations
 • Communicatiemodellen
 • Communicatie in organisatie en omgeving
 • Diverse communicatie-instrumenten
 • Communicatiesoorten en -technieken
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Marketing

(6 lessen)

 • Kernelementen van marketing
 • Marketing, sales en communicatie
 • Consumentengedrag
 • Koopgedrag
 • Psychologie in marketing
 • Marketingmix
 • Product- en prijsbeleid
 • Reclame en promotie
 • Distributie
 • Examen: Praktijkgericht examen

Afronding en diploma

De module Marketing rond je af met een praktijkgericht examen. De module Bedrijfscommunicatie wordt afgerond met een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Als je beide modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma 'MBO Marketing en Communicatie' van Scheidegger. Met dit instituutsdiploma ben je uitstekend voorbereid op een mooie toekomst als marketing- of communicatiemedewerker.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Marketing en Communicatie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Examens: € 195,- per examen
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.