Met Scheidegger sta je sterker

MBO ICT Helpdesk- en Servicedeskmedewerker

Dé opstap naar een succesvolle carrière in de ICT - 9 maanden

Heb je affiniteit met ICT? Wil je een sleutelrol spelen in het klantgericht afhandelen van meldingen of incidenten (vragen en klachten)? Dan is het MBO-programma ICT Help- en Servicedeskmedewerker iets voor jou. Als eerste aanspreekpunt voor de klant adviseer, analyseer en registreer je meldingen en incidenten. Je geeft ze door, bewaakt de voortgang en zorgt dat de oplossing wordt teruggekoppeld. Zo draag je bij aan een hoge mate van klanttevredenheid. Dit vraagt om een energieke persoonlijkheid met een klantgerichte, dienstverlenende instelling die goed kan regelen, maar ook kan luisteren, doorvragen en adviseren. Je leert in deze opleiding alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in de rol van help- en servicedeskmedewerker. Deze opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner Computrain.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot ICT help- en servicedeskmedewerker op MBO-niveau.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er wordt verwacht dat je basiskennis hebt van ICT en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden. Uiteraard kunnen onze opleidingsadviseurs je hier uitstekend over adviseren.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Dus geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare theorie. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je in het dagelijks werk veel aan hebt. Je krijgt toegang tot een professionele, digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor een Scheidegger-examen en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Dit geldt niet voor de digitale examens, vanwege de internationale certificaten die je daarmee kunt behalen.

Opleiding MBO ICT Help- en Servicedeskmedewerker

Studieprogramma

ICT-dienstverlening

(6 lessen)

 • Lokaliseringsproces van storingen
 • Metingen en storingen voorkomen
 • Procedures opstellen en beheren
 • Ondersteuning van gebruikers
 • Processen voor het oplossen en documenteren van complexe storingen
 • Examen: Praktijkgericht examen

Hard- en softwarebeheer

(6 lessen)

 • Installeren en configureren
 • Onderhoud en de-installeren
 • Versiebeheer en updates
 • Klachtafhandeling en -administratie
 • Examen: Digitale examens

MTA Mobility and Devices Fundamentals (MTA-examen 98-368)

(6 lessen)

 • Configuratie van mobiele apparaten
 • Gegevenstoegang
 • Beveiliging van mobiele apparaten
 • Cloud services
 • Enterprise mobility
 • Examen: Digitaal examen

Praktijkmodules

De MTA-module en de module Hard- en softwarebeheer worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Diploma

De examens zijn een combinatie van een praktijkgericht examen en digitale examens. In het studieprogramma zie je hoe elke module wordt afgerond. Uiteraard word je hier tijdens je opleiding per onderdeel over geïnformeerd. Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma 'MBO ICT Help- en Servicedeskmedewerker' van Scheidegger Opleidingen. Voor de modules Hard- en softwarebeheer (CompTIA) en MTA Mobility and Devices Fundamentals maak je examens waarmee je ook officiële internationale certificaten behaalt. Deze modules volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO ICT Help- en Servicedeskmedewerker worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Examens: € 195,- praktijkgericht examen
€ 75,- MTA-examen
€ 400,- CompTIA-examens
Studiemateriaal: € 125,- per module
Arrangementskosten: € 150,- o.b.v. dag

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.