MBO ICT Help- en Servicedeskmedewerker

Dé opstap naar een succesvolle carrière in de IT - 9 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Heb je affiniteit met ICT? Wil je een sleutelrol spelen in het klantgericht afhandelen van meldingen of incidenten (vragen en klachten)? Dan is het MBO-programma ICT Help- en Servicedeskmedewerker iets voor jou. Als eerste aanspreekpunt voor de klant adviseer, analyseer en registreer je meldingen en incidenten. Je geeft ze door, bewaakt de voortgang en zorgt dat de oplossing wordt teruggekoppeld. Zo draag je bij aan een hoge mate van klanttevredenheid. Dit vraagt om een energieke persoonlijkheid met een klantgerichte en dienstverlenende instelling die goed kan regelen, maar ook kan luisteren, doorvragen en adviseren. Je leert in dit programma alles wat je nodig hebt om succesvol te zijn in de rol van help- en servicedeskmedewerker. De opleiding wordt uitgevoerd in samenwerking met onze businesspartner Computrain.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal bedoeld voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot ICT help- en servicedeskmedewerker op MBO-niveau.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er wordt verwacht dat je basiskennis hebt van ICT en beschikt over goede schriftelijke en mondelinge communicatieve vaardigheden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Zo ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je in het dagelijks werk als ICT help- en servicedeskmedewerker veel aan hebt. In dit programma leer je op praktische wijze storingen documenteren, procedures en instructies opstellen en gebruikers informeren en ondersteunen. Daarnaast ontwikkel je inzicht in apparaatconfiguraties en beveiligingen. Ook verdiep je je in gegevenstoegang en -beheer.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij je ook graag examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Praktijkmodules

De MTA-module en de module Hard- en softwarebeheer worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor het Scheidegger-examen van de modules ICT-dienstverlening en Hard- en softwarebeheer en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Dit geldt niet voor het digitale examen van de module MTA Mobility and Devices Fundamentals (MTA-examen 98-368) van Computrain, vanwege de internationale certificaten die je daarmee kunt behalen.

Opleiding MBO ICT Help- en Servicedeskmedewerker

Studieprogramma

ICT-dienstverlening

(6 lessen)

 • Lokaliseringsproces van storingen
 • Metingen en storingen voorkomen
 • Procedures opstellen en beheren
 • Ondersteuning van gebruikers
 • Processen voor het oplossen en documenteren van complexe storingen

Hard- en softwarebeheer

(6 lessen)

 • Installeren en configureren
 • Onderhoud en de-installeren
 • Versiebeheer en updates
 • Klachtafhandeling en -administratie

MTA Mobility and Devices Fundamentals (MTA-examen 98-368)

(6 lessen)

 • Configuratie van mobiele apparaten
 • Gegevenstoegang
 • Beveiliging van mobiele apparaten
 • Cloudservices
 • Enterprise mobility

Afronding en diploma

Je rondt elke module af met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt met de praktijk. Voor de module MTA Mobility and Devices Fundamentals maak je een examen waarmee je ook officiële internationale certificaten behaalt. Deze modules volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Wanneer je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma ‘MBO ICT Help- en Servicedeskmedewerker’ van Scheidegger. Dit diploma kun je mogelijk inbrengen in een vervolg naar volledige MBO-opleidingen niveau 4 van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Dinsdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.490,-
Examens: € 195,- per examen
€ 155,- MTA-examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Arrangementskosten: € 75,- o.b.v. dag

De module MTA Mobility and Devices Fundamentals volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger. Voor deze module worden arrangementkosten in rekening gebracht. De examenkosten voor deze module zijn wel bij de prijs inbegrepen.

Deze opleiding volg je al vanaf €268,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.