Met Scheidegger sta je sterker

MBO Applicatieontwikkeling

Praktijkgerichte opleiding voor de aankomend applicatieontwikkelaar - 9 maanden

In dit praktijkgerichte MBO-programma ontwikkel je je tot applicatieontwikkelaar op MBO-niveau. Het ontwikkelen van informatiesystemen, het ontwerpen en programmeren van software en het testen en beheren van applicaties staan in deze praktijkgerichte en boeiende opleiding centraal. Met deze opleiding kun je eventueel verder studeren naar de HBO Leergang Software Development.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal voor iedereen die zich wil ontwikkelen tot volwaardig applicatieontwikkelaar. Je hebt al wel basiskennis op het gebied van installatie van soft- en hardware.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Je hebt al wel de nodige basiskennis op het gebied van ICT-beheer en software-installatie.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar direct toepasbare theorie. Daarnaast ontwikkel je belangrijke vaardigheden waar je als applicatieontwikkelaar veel aan hebt.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie! Zie Praktische informatie voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 3 modules van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt die naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor een Scheidegger-examen en je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Dit geldt niet voor de digitale examens, vanwege de internationale certificaten die je daarmee kunt behalen.

Opleiding MBO Applicatieontwikkeling

Studieprogramma

Professioneel testen

(6 lessen)

 • Testaanpak
 • Testsoorten, plannen en testrollen
 • Statisch testen, risico's en acceptatiecriteria
 • Testspecificatie en testuitvoering
 • Bevindingen, rapportage en advies
 • Testen data-, proces- en organisatiekwaliteit
 • Use case naar test case
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

MTA Software Development Fundamentals (MTA-examen 98-361)

(6 lessen)

 • Objectgeoriënteerd programmeren
 • Gestructureerd software ontwikkelen
 • Van specificaties naar functionaliteit
 • Webapplicaties
 • Desktopapplicaties
 • Databases
 • Testen en implementeren
 • Examen: Digitaal examen

MTA HTML5 Application Development Fundamentals (MTA-examen 98-375)

(6 lessen)

 • Programmeren in HTML5
 • De levenscyclus van een applicatie
 • User interfaces ontwerpen en programmeren
 • Gebruikmaken van CSS en JavaScript
 • HTML5 en operating systems
 • HTML en (mobiele) platforms
 • Examen: Digitaal examen

Praktijkmodules

De modules worden verzorgd in moderne praktijklokalen. Onze praktijklocaties bevinden zich op een aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodules in een andere plaats en/of op een andere dag volgt.

Diploma

De module Professioneel testen sluit je af met een opdracht, die je thuis maakt. De andere modules sluit je af met een digitaal examen. Als je alle modules met een voldoende afrondt, ontvang je het instituutsdiploma 'MBO Applicatieontwikkeling' van Scheidegger Opleidingen. Met dit instituutsdiploma ben je goed voorbereid op een mooie toekomst als applicatieontwikkelaar.
Voor de MTA-modules maak je examens waarbij je meteen ook officiële internationale certificaten behaalt. Deze modules volg je bij Computrain, businesspartner van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 9 maanden. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding MBO Applicatieontwikkeling worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Examens: € 195,- praktijkgericht examen
€ 75,- per MTA-examen
Studiemateriaal: € 125,- per module
Arrangementskosten: € 150,- o.b.v dag

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.