Met Scheidegger sta je sterker

Keukenassistent

Praktische opleiding voor de horeca - 6 maanden

Wil jij graag als keukenassistent werken in de horeca of in een grote keuken? Of heb je al een assisterende rol in de keuken, maar wil je graag meer over je vak weten? Dan is deze zeer praktijkgerichte opleiding de juiste keuze! Als keukenassistent werk je samen met de verantwoordelijke kok en ben je in staat een aantal deeltaken zelfstandig uit te voeren. In deze opleiding leer je wat hiervoor nodig is. Je leert hoe je producten het beste kunt bewaren en hoe je kunt assisteren bij het samenstellen van een menu. Natuurlijk leer je ook een aantal kleinere gerechten zelf te bereiden. Daarbij houd je rekening met de formule van het bedrijf of de instelling waar je werkt. Zo kun je overal direct aan de slag als keukenassistent. Bijvoorbeeld bij een ambachtelijk bedrijf, in de horeca of bij instellingen waar je in een grote keuken werkt.

Voor wie?

Wil je graag aan de slag als keukenassistent of wil je meer weten over dit vak? Dan is deze opleiding een uitstekende keuze. Deze opleiding past ook bij je als je toe bent aan een andere werkomgeving en nu graag in de horeca aan de slag wilt als keukenassistent.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en passie voor koken is voldoende.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als keukenassistent veel aan hebt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules: 1 module van 6 lessen en 1 module van 12 lessen. In de lessen word je goed voorbereid op de examens. Een ervaren docent legt de ­theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

 

Opleiding Keukenassistent

Studieprogramma

Voeding en catering

(6 lessen)

 • Kennis van voeding en waren
 • Bereidings- en kooktechnieken
 • Kwaliteitsbeheer
 • Hygiëne
 • Wet- en regelgeving
 • Bedrijfs- en evenementencatering
 • Ontwikkelingen in catering en voeding
 • Examen: Digitaal examen

Het bereiden van gerechten

(12 lessen)

 • Plannen werkzaamheden
 • Recepten en garnituren
 • Onderhoud en schoonhouden keukeninventaris
 • Presentatie gerechten
 • Bereiden gerechten en componenten
 • Delegeren en bewaken werkzaamheden
 • HACCP: Het belang van hygiëne 
 • HACCP: Persoonlijke hygiëne
 • HACCP: Schoonmaken, afval en ongedierte
 • Examen: Praktijkexamen

Praktijkmodule

De praktijkmodule Het bereiden van gerechten wordt verzorgd in moderne praktijklokalen die speciaal voor de opleiding Keukenassistent zijn ingericht. Tijdens de lessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt.

SVH diploma via incompany

Voor groepen vanaf 8 deelnemers, bestaat de mogelijkheid deze opleiding met een SVH-diploma af te ronden. Neem hiervoor contact op met een van onze consultants via 035 - 7 506 191 of stuur een e-mail.

 

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Keukenassistent worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld:         € 100,-
Cursusgeld:         € 1.390,- 
Examens:         € 195,- per examen
Studiemateriaal:        € 125,- per module
Toeslag materialen op locatie:    € 100,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.