Met Scheidegger sta je sterker

Duits in de Praktijk

Zeer praktische opleiding Duits - 8 maanden

Wil je Duits leren of je kennis van de Duitse taal weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je op vakantie gaat naar een land waar Duits wordt gesproken, of omdat je de taal voor je werk nodig hebt? Dan is deze opleiding ideaal voor je. Want jij kunt straks prima Duits op tv volgen, artikelen en brieven lezen en gesprekken voeren in het Duits. Op een leuke en slimme manier leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Klassikale lessen en e-Learninglessen worden afgewisseld. Met je docent en mededeelnemers staan er elke les praktische situaties centraal en leer je een klein stukje grammatica. Ook leer je er elke week een aantal Duitse woorden bij, zodat je totale Duitse woordenschat straks flink is uitgebreid! Na deze opleiding zit je op A2-niveau van het Europees Referentiekader en kun je Duits lezen, schrijven en spreken.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die de Duitse taal vanaf de basis wil leren. Bijvoorbeeld omdat je de taal voor je werk nodig hebt, maar ook omdat je zowel thuis als op vakantie fatsoenlijk Duits wilt kunnen verstaan, lezen, spreken en schrijven. Deze opleiding is ook ideaal als je ooit Duits geleerd hebt in het voortgezet onderwijs en je deze weggezakte kennis weer op wilt frissen.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor de Duitse taal is belangrijk. Er wordt van je verwacht dat je basiskennis van de Duitse taal hebt en in het Duits kunt lezen.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met mededeelnemers en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie. Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode).

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 lessen en 11 e-Learninglessen. In elke les staat een alledaags thema centraal, waarbij geleerd wordt hoe je daarover in het Duits kunt converseren, lezen, spreken en schrijven. Daarnaast wordt in elke les een stuk grammatica en spelling behandeld. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de woorden van Duitse zinnen in de goede volgorde uit te spreken. Ook is er in elke les een woordenlijst die je moet beheersen. Daardoor beschik je aan het eind van de opleiding over een behoorlijke woordenschat. Na elke klassikale les volgt een e-Learningles waarin een nieuw thema wordt behandeld en je opdrachten maakt die in de volgende klassikale les worden besproken. Tussen de lessen door kun je met zowel je docent als met je mededeelnemers over de diverse lessen communiceren; in het Nederlands of in het Duits! Ten slotte heb je via de digitale leeromgeving en de literatuur de mogelijkheid ook nog eens extra oefeningen te maken. Deze extra stof is van hetzelfde niveau, maar je kunt ook oefenen op een hoger niveau.

Opleiding Duits in de Praktijk

Studieprogramma

(12 lessen plus e-Learning)

 • Wie ben je, wat doe je, waar woon je?
 • Waarschuwen, verbieden en ontkennen
 • Informatie(borden) lezen en opvolgen
 • Boodschappen doen en uit eten gaan
 • Met vliegtuig, trein, metro, bus en taxi
 • Telefoongesprekken
 • Een brief of e-mail schrijven
 • Highlights van Duitsland
 • Woordvolgorde
 • Werkwoorden
 • Meervoud en enkelvoud
 • Lidwoord, bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord
 • Tegenwoordige tijd en verleden tijd
 • Tellen en klokkijken
 • Dagen van de week; maanden van het jaar
 • Examens: Praktijkgericht examen en mondeling examen

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgericht examen en een mondeling examen. Als alle onderdelen met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je het diploma 'Duits in de Praktijk' van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 8 maanden. De opleiding wordt in een avondvariant aangeboden. De avondopleiding heeft 12 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 11 e-Learninglessen. Je kunt deze opleiding ook via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding Duits in de Praktijk worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 490,-
Examens: € 195,- (praktijkgericht examen)
€ 260,- (mondeling examen)
Studiemateriaal: € 125,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.