Duits in de Praktijk

Zeer praktische opleiding Duits - 8 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

Wil je Duits leren of je kennis van de Duitse taal weer opfrissen? Bijvoorbeeld omdat je de taal voor je werk nodig hebt of omdat je op vakantie gaat naar een land waar Duits wordt gesproken? Dan is deze opleiding ideaal voor je. Want jij kunt straks prima gesprekken voeren in het Duits en Duitse teksten lezen en schrijven. Op een leuke en slimme manier leer je de taal op beginnersniveau spreken, verstaan, lezen en schrijven. Klassikale lessen en e-learninglessen worden afgewisseld. Met je docent en mededeelnemers ga je elke les met praktische situaties aan de slag en leer je een klein stukje grammatica. Ook leer je er elke week een aantal Duitse woorden bij, zodat je totale Duitse woordenschat straks flink is uitgebreid! Na deze opleiding zit je op A2-niveau van het Europees Referentiekader en kun je Duits lezen, schrijven en spreken.

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die de Duitse taal vanaf de basis wil leren. Bijvoorbeeld omdat je de taal voor je werk nodig hebt, maar ook omdat je zowel thuis als op vakantie fatsoenlijk Duits wilt kunnen verstaan, lezen, spreken en schrijven. Deze opleiding is ook ideaal als je ooit Duits geleerd hebt in het voortgezet onderwijs en je deze weggezakte kennis weer op wilt frissen.

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor de Duitse taal is belangrijk. Er wordt van je verwacht dat je basiskennis van de Duitse taal hebt en in het Duits kunt lezen.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak en intensieve begeleiding door de docenten. In elke les staat een alledaags thema centraal, waarbij geleerd wordt hoe je daarover in het Duits kunt converseren, lezen, spreken en schrijven. Daarnaast wordt in elke les een stuk grammatica en spelling behandeld. Het is bijvoorbeeld belangrijk om de woorden van Duitse zinnen in de goede volgorde uit te spreken. Ook is er in elke les een woordenlijst die je moet beheersen. Daardoor beschik je aan het eind van de opleiding over een behoorlijke woordenschat.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met mededeelnemers en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Opzet van de opleiding

De opleiding bestaat uit 12 klassikale lessen en 11 e-learninglessen. Na elke klassikale les volgt een e-learningles waarin een nieuw thema wordt behandeld en je opdrachten maakt die in de volgende klassikale les worden besproken. Tussen de lessen door kun je met zowel je docent als met je mededeelnemers over de diverse lessen communiceren; in het Nederlands of in het Duits! Ten slotte heb je via de digitale leeromgeving en de literatuur de mogelijkheid ook nog eens extra oefeningen te maken. Deze extra stof is van hetzelfde niveau, maar je kunt ook oefenen op een hoger niveau.

Opleiding Duits in de Praktijk

Studieprogramma

(12 lessen plus e-learning)

 • Wie ben je, wat doe je, waar woon je?
 • Waarschuwen, verbieden en ontkennen
 • Informatie(borden) lezen en opvolgen
 • Boodschappen doen en uit eten gaan
 • Met vliegtuig, trein, metro, bus en taxi
 • Telefoongesprekken
 • Een brief of e-mail schrijven
 • Highlights van Duitsland
 • Woordvolgorde
 • Werkwoorden
 • Meervoud en enkelvoud
 • Lidwoord, bijvoeglijk naamwoord, zelfstandig naamwoord
 • Tegenwoordige tijd en verleden tijd
 • Tellen en klokkijken
 • Dagen van de week; maanden van het jaar

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een mondeling examen en een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt naar de praktijk. Als beide onderdelen met een voldoende worden beoordeeld, ontvang je het diploma ‘Duits in de Praktijk’ van Scheidegger.

Opleidingsvarianten

De opleiding duurt 8 maanden. De opleiding wordt in een avondvariant aangeboden. De avondopleiding heeft 12 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur en 11 e-learninglessen. Je kunt deze opleiding ook via e-learning volgen met persoonlijke begeleiding.

De nieuwe startdata voor de opleiding Duits in de Praktijk worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 490,-
Examens: € 195,- (praktijkgericht examen)
€ 260,- (mondeling examen)
Studiemateriaal: € 125,-

Deze opleiding volg je al vanaf €134,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.