Met Scheidegger sta je sterker

Bedieningsassistent

Direct in de horeca aan de slag - 6 maanden

Wil jij graag werken in de horeca? Vind je het leuk om gasten te ­ontvangen en advies te geven over het eten of drinken? Dan is deze opleiding Bedieningsassistent een goed idee. Je leert hier hoe je als professional in de horeca aan de slag gaat. Als professional weet je alles over de gerechten die in de keuken bereid worden en de dranken die je serveert. Ook voordat de zaak opengaat, ben je bezig. Je zorgt ervoor dat alles schoon is, netjes klaarstaat en aangevuld is. Dit leer je allemaal in deze praktijkgerichte opleiding. Ook leer je veel over hoe je het best met klanten om kunt gaan en hoe je klachten van gasten op een rustige en professionele manier kunt afhandelen. Met deze opleiding kun je overal aan de slag. 

Voor wie?

Deze opleiding is bestemd voor iedereen die nu al een goed gevoel heeft voor service en dienstverlening of dit graag wil leren. Als bedieningsassistent weet je op een enthousiaste en persoonlijke manier met de gasten en hun wensen om te gaan. Je bent netjes en zorgvuldig en je hebt geen bezwaar tegen afwisseling in werkdruk en -tijden. Je bent flexibel en je kunt goed overleggen en samenwerken in een hecht team. Klopt dit allemaal, dan is deze opleiding perfect voor jou. 

Vooropleiding

Een vooropleiding is niet noodzakelijk. Interesse in en motivatie voor serviceverlening in de horeca zijn voldoende.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Daarnaast ontwikkel je vooral belangrijke vaardigheden waar je als bedieningsassistent veel aan hebt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen en 1 module van 12 lessen. Je krijgt toegang tot een professionele, digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens. Ook kun je via e-Connect gemakkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, een zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Daarom geven wij ook graag een examengarantie!

Tijdens de lessen word je goed voorbereid op de examens. Een ervaren docent legt de ­theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

 

Opleiding Bedieningsassistent

Studieprogramma

Professioneel bedienen

(12 lessen)

 • De rol van de bedieningsassistent
 • Verwelkomen en adviseren van gasten
 • Menukaart
 • Voorbereidingen
 • Tafeletiquette
 • Opnemen van eet- en drankbestelling
 • Tafelverzorging
 • Serveren van gerechten en drankjes (gevoel voor timing)
 • Speciale gerechten en wijnkennis aan tafel
 • Service verlenen en afrekenen
 • Examen: Praktijkexamen

Klant- en servicegericht werken

(6 lessen)

 • Klantgericht denken en werken
 • Klantvriendelijk overkomen
 • Mondelinge communicatie
 • Vragen stellen en luisteren
 • Klachten en ontevreden klanten
 • Klachten afhandelen
 • Probleemoplossend denken en handelen
 • Ontvangst van bezoek
 • Representatief overkomen
 • Examen: Digitaal examen

Praktijkmodule

De praktijkmodule Professioneel bedienen wordt verzorgd in moderne ­praktijklokalen. Tijdens­ deze praktijklessen maak je gebruik van praktische materialen en instrumenten. Onze praktijklocaties bevinden zich op een beperkt aantal plaatsen in Nederland. Het kan dus voorkomen dat je deze praktijkmodule in een andere stad en/of op een andere dag volgt dan de andere modules.

SVH diploma via incompany

Voor groepen vanaf 8 deelnemers, bestaat de mogelijkheid deze opleiding met een SVH-diploma af te ronden. Neem hiervoor contact op met een van onze consultants via 035 - 7 506 191 of stuur een e-mail.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De dagopleiding heeft 9 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Als je de dag­opleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding Bedieningsassistent worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld:     € 100,-
Cursusgeld:     € 1.390,- 
Examens:     € 390,-
Studiemateriaal:    € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.