Gespecialiseerd Verzorgende Palliatieve Zorg

Uniek en praktijkgericht programma voor hulpverleners in de palliatieve zorg - 3 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Hoe verlicht je het lijden van iemand die ongeneeslijk ziek is? En hoe maak je deze situatie draaglijker voor partner, familieleden en vrienden? Dat zijn hele moeilijke vragen, maar een palliatief verzorger weet hier het antwoord op. De palliatieve zorg heeft als doel de kwaliteit van leven van een patiënt zo hoog mogelijk te houden. Daarbij ondersteunt de verzorger de naasten op emotioneel gebied en leert hij hen zo goed mogelijk om te gaan met de ziekte. Zo probeert hij hun laatste periode samen nog zo mooi en waardevol mogelijk te maken. Sta jij sterk in je schoenen en wil je graag mensen helpen die zich in deze moeilijke situatie bevinden? Dan ontwikkel je in deze opleiding een prima basis om een start te maken in de palliatieve zorg.

Voor wie?

Deze opleiding is voor iedereen die geïnteresseerd is in het ondersteunen van ongeneeslijk zieke mensen en hun naasten. Hiervoor wil je graag je kennis en vaardigheden ontwikkelen op het gebied van palliatieve zorg.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het praktijkgerichte examen. Een ervaren docent legt de theorie uit en vertaalt deze naar de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. In dit programma verdiep je je in culturele en godsdienstige achtergronden, zodat je op de juiste manier met elke doelgroep om kunt gaan. Je krijgt zicht op symptomen en klachten in de palliatieve fase en gaat aan de slag met de organisatie van palliatieve zorg. Daarnaast ontwikkel je inzicht in psychische aspecten, pijnbeleving en rouw.

Tijdens je opleiding heb je toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van lessen, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Palliatieve zorg

(6 lessen)

 • Inleiding palliatieve zorg en palliatieve zorgvrager: betekenis van ziekte en dood
 • Culturele en godsdienstige achtergronden
 • Organisatie van de palliatieve zorg
 • Communicatie in de palliatieve fase
 • Pijn, pijnbeleving en pijnbestrijding
 • Symptomen en klachten in de palliatieve fase
 • Psychische aspecten
 • Ethische en spirituele aspecten (euthanasie en sedatie)
 • Rouw
 • Zorg voor de zorgende

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een praktijkgerichte opdracht. Na een positieve afronding ontvang je het diploma ‘Gespecialiseerd Verzorgende Palliatieve Zorg’ van Scheidegger.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, zaterdag
 • Dagopleiding: 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avondopleiding: 6 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je een dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 599,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Deze opleiding volg je al vanaf € 306,- per maand.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Gespecialiseerd Verzorgende Palliatieve Zorg

Uniek en praktijkgericht programma voor hulpverleners in de palliatieve zorg - 3 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur