Gehandicaptenzorg

Praktijkgericht programma over zorg voor mensen met een handicap - 3 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

Wil jij een belangrijke rol spelen in het leven van mensen met een beperking? Als je in de gehandicaptenzorg werkt, help je mensen met zowel lichamelijke als verstandelijke beperkingen zo goed mogelijk hun leven te leiden. Je ondersteunt hen bij dagelijkse activiteiten en observeert tijdens deze activiteiten hun gedrag. Waar nodig probeer je dit gedrag met behulp van verschillende methoden bij te sturen. Zo draag je bij aan een leerzame en leuke ontwikkeling van de cliënt. In dit korte programma van Scheidegger leer je precies hoe je dit kunt doen.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal ontwikkeld voor iedereen die kennis en vaardigheden wil ontwikkelen op het gebied van gehandicaptenzorg. Je wilt graag mensen ondersteunen bij het vergroten van hun zelfredzaamheid.

De opleiding vormt een prima opstap richting een leuke functie binnen het vakgebied gehandicaptenzorg. Deze opleiding sluit dan ook goed aan op een volledige MBO-opleiding niveau 3 of 4, die u als aanvullende opleiding kunt volgen om actief te kunnen zijn als verzorgende of verpleegkundige.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Er gelden geen speciale vooropleidingseisen. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Opzet van de opleiding

Deze korte opleiding bestaat uit 1 module van 6 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op het praktijkgerichte examen. Een zeer ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

De opleidingen van Scheidegger onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte en direct toepasbare aanpak. Je gaat alleen aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt in de praktijk. In dit programma werp je een blik op de toekomst van gehandicaptenzorg en verdiep je je in wetgeving en nieuwe zorgconcepten. Je leert hoe je de zelfredzaamheid van cliënten kunt stimuleren en ontwikkelt de vaardigheden om een cliënt daarbij te ondersteunen.

Tijdens je opleiding heb je toegang tot de gebruiksvriendelijke digitale leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van lessen, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je ook daadwerkelijk je diploma behaalt.

Waarom Scheidegger?

 • Lessen door ervaren docenten uit de beroepspraktijk
 • Kleine klassen en goede persoonlijke begeleiding
 • Een duidelijke opzet en aanpak
 • Plezier van samen leren en samen slagen
 • Een unieke examengarantie

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Gehandicaptenzorg

(6 lessen)

 • Een blik op de toekomst
 • Wetgeving
 • Zorgzwaartepakketten
 • Stimuleren van de zelfredzaamheid
 • Creëren van leersituaties
 • Ondersteunen van de cliënt
 • De cliënt en zijn systeem
 • Nieuwe zorgconcepten

Afronding en diploma

Je rondt de opleiding af met een digitaal examen, waarin je de koppeling maakt met de praktijk. Na een positieve afronding ontvang je het diploma ‘Gehandicaptenzorg’ van Scheidegger.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

 • Duur van de opleiding: 3 maanden
 • Varianten: Avond, dag, zaterdag
 • Dagopleiding: 3 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur
 • Avondopleiding: 6 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur
 • E-learning: Afstandsstudie met contact en begeleiding op afstand

Als je een dagopleiding volgt, volg je 2 lessen op 1 dag.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-

Cursusgeld: € 599,-

Studiemateriaal: € 125,-

Examenkosten: € 195,-

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen.

Bij betaling ineens krijg je een korting van € 37,50.

Deze opleiding volg je al vanaf € 306,- per maand.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Gehandicaptenzorg

Praktijkgericht programma over zorg voor mensen met een handicap - 3 maanden

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur