Kind en Voeding

Praktijkgericht programma over het coachen van kinderen naar een gezond leefpatroon

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur

Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen
Algemeen

In dit programma doe je kennis op over de voeding, groei en ontwikkeling van het gezonde kind. Je verdiept je in diverse producten en voedingsmiddelen en leert verantwoorde voedingsadviezen geven aan gezonde kinderen in verschillende leeftijdsgroepen. Daarbij krijg je zicht op de aandachtspunten als het om communiceren met kinderen gaat. Zo leer je op een praktijkgerichte manier hoe je kinderen begeleid in het ontwikkelen van een gezond leefpatroon. Het programma wordt uitgevoerd in samenwerking met AALO. Bovendien is dit programma geaccrediteerd door de Beroepsvereniging voor Gewichtsconsulenten (BGN) en voor jou als gewichtsconsulent dus van grote toegevoegde waarde.

Voor wie?

Deze opleiding is speciaal voor iedereen die als voedingsdeskundige of gewichtsconsulent werkt en zich graag wil richten op de doelgroep kinderen.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op MBO-niveau. Je hebt minimaal een diploma AALO Voedingsdeskundige level 1 of BGN Gewichtsconsulent, of je beschikt over minimale kennis van micro- en macronutriënten.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 1 module van 6 lesdagen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Wij weten dat dit een belangrijke voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Aanpak

Onze opleidingen onderscheiden zich door een zeer praktijkgerichte aanpak. Je gaat aan de slag met theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die direct toepasbaar is. In dit programma doe je kennis op over de verschillende producten en voedingsmiddelen die onder kinderen erg populair zijn. Je leert een kind op de juiste manier meten en wegen en je gaat aan de slag met het berekenen van de voedingsbehoefte van kinderen. Ook leer je verantwoorde voedingsadviezen geven en ontwikkel je de vaardigheden om kinderen en ouders te coachen naar een gezond leefpatroon. Zo word je goed voorbereid om direct in de praktijk aan de slag te kunnen gaan.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding die je tijdens de opleiding krijgt. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt.

Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma
Studieprogramma

Studieprogramma

Kind en voeding

  • Voeding, groei en ontwikkeling van het gezonde kind
  • Het op de juiste manier meten en wegen van een kind
  • Het berekenen van de voedingsbehoefte van kinderen
  • Producten en voedingsmiddelen die onder kinderen erg populair zijn
  • Het geven van verantwoorde voedingsadviezen aan gezonde kinderen in de verschillende leeftijdsgroepen
  • Het coachen van kinderen en hun ouders naar een gezond leefpatroon
  • De aandachtspunten van communiceren met kinderen

Afronding en diploma

Je rondt deze opleiding af met een extern theorie-examen en een eindopdracht. De examinering wordt verzorgd door AALO. Na een voldoende afronding van beide onderdelen ontvang je het diploma 'AALO Kinder Gewichtsconsulent'.

Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning
Lesplanning

Opleidingsvarianten

De nieuwe startdata voor de opleiding Kind en Voeding worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie
Kostenspecificatie

Kosten

Cursusgeld: € 549,-

Examenkosten: € 149,-

Bovenstaande bedragen zijn op basis van betaling ineens waarbij 8% korting inbegrepen is. Op deze opleiding zijn de algemene voorwaarden van AALO van toepassing.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 9% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Je kunt ons op werkdagen bellen van 08.00 uur en 21.00 uur (op vrijdag tot 17.00 uur). Je kunt ook een bericht sturen via WhatsApp, van maandag tot en met vrijdag van 10.00 tot 16.00 uur.

Mail ons

035 - 7121992

06 - 10739752
 

 

Kind en Voeding

Praktijkgericht programma over het coachen van kinderen naar een gezond leefpatroon

Niveau

Basis-, Praktijk- en Vakopleidingen

Variant

Duur