Met Scheidegger sta je sterker

Pre Bachelor Verpleegkunde

Korte opleiding in samenwerking met Hogeschool NCOI - 3 maanden

Heb je een MBO-diploma Verpleegkunde op niveau 4 en wil jij doorstuderen op HBO-niveau? Dan is dit Pre Bachelorprogramma voor jou de ideale keuze. Je wordt in een beperkt aantal lessen klaargestoomd voor de HBO Bachelor Verpleegkunde. Je brengt je vaardigheden op het gebied van onder andere samenwerking, professionalisering en vakinhoudelijk handelen in de zorg op een hoger niveau. Bovendien geeft het diploma van dit Pre Bachelorprogramma in principe recht op vrijstelling, zodat je het HBO-V-diploma mogelijk in 2 jaar kunt behalen. Deze opleiding vormt de schakel tussen MBO en HBO Verpleegkunde. Hiermee zet je niet alleen een mooie stap in je ontwikkeling als verpleegkundige, maar kun je tegelijkertijd in korte tijd je HBO-V-diploma halen.

Voor wie?

Ben je een verpleegkundige met een opleiding op MBO-niveau 4 en wil je via een verkorte route doorstuderen tot HBO Verpleegkundige bij Hogeschool NCOI? Dan is deze Pre Bachelor ideaal. Je kunt na dit programma mogelijk je HBO-V in 2 jaar behalen.

Vooropleiding

Wij gaan ervan uit dat je een relevante vooropleiding Verpleegkunde op MBO-niveau 4 hebt afgerond en dat je in het bezit bent van een relevante BIG-registratie. Daarnaast beschik je over een passende werkomgeving.

Aanpak

Je ontwikkelt in deze praktijkgerichte en compacte opleiding in korte tijd kennis, inzicht en vaardigheden die het mogelijk maken om succesvol door te studeren op HBO-niveau. Je wordt tijdens de opleiding begeleid door docenten die zelf werkzaam zijn in de praktijk. Tussen de bijeenkomsten door werk je aan concrete opdrachten en cases. Je verbindt deze waar nodig aan je eigen werkomgeving.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens. Ook kun je via e-Connect makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 8 lessen. Je wordt begeleid door een praktijkdocent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je goed voorbereid op de examens. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend.

Vrijstellingen

Deze praktijkgerichte opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Indien je toegelaten wordt tot de HBO Bachelor Verpleegkunde (HBO-V) van Hogeschool NCOI, ontvang je gegarandeerd vrijstelling. Zie Toelichting HBO voor de voorwaarden.

Opleiding Pre Bachelor Verpleegkunde

Studieprogramma

In de bijeenkomsten komen onder andere de volgende onderwerpen aan de orde:

Samenwerken in de zorg

 • Afstemmen met (para)medische professionals
 • Werken met vrijwilligers en mantelzorgers
 • Overleggen en rapporteren

Professionaliseren

 • Verantwoord keuzen maken in de zorg
 • Ethische aspecten van verzorgen en verplegen
 • Persoonlijke ontwikkeling en feedback
 • Goed omgaan met richtlijnen en protocollen

Vakinhoudelijk handelen

 • Wetenschappelijke inzichten in de verpleegkunde
 • Evidence-based handelen en onderzoek
 • Klinisch redeneren
 • Verpleegplan en kwaliteit van zorg

Zorg, verpleegkunde en maatschappij

 • Advies, voorlichting en preventie
 • Stimuleren zelfstandigheid van de patiënt
 • Veiligheid van de patiënt vergroten
 • Financiering van de zorg

Eindopdracht

Diploma

Je rondt de opleiding af met een eindopdracht en een criteriumgericht interview. Heb je voor deze onderdelen een voldoende behaald, dan ontvang je het diploma 'Pre Bachelor Verpleegkunde' van NCOI.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 3 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 4 bijeenkomsten van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 8 bijeenkomsten van 19.00 uur tot 22.00 uur. Je kunt deze opleiding ook op afstand volgen op basis van e-Learning.

De nieuwe startdata voor de opleiding Pre Bachelor Verpleegkunde worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 990,-
Studiemateriaal: € 200,-
Examenkosten: € 260,- (interview)
Eindopdracht: € 295,-
Arrangementskosten: zie onderstaande toelichting.

Je kunt deze opleiding ook in 3 termijnen betalen. Hiervoor wordt een opslag van 8% in rekening gebracht.

Reprorechten en hand-outs

Voor opleidingen van onze businesspartners worden er kosten voor reprorechten en hand-outs in rekening gebracht. Het betreft hier een eenmalig bedrag van € 15,- (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.