Met Scheidegger sta je sterker

HBO Zakelijk Engels

Taalprogramma waarin je professioneel Engels leert - 1 jaar

In je werk heb je regelmatig te maken met de Engelse taal. Je spreekt al best redelijk Engels, maar je wilt graag de stap maken naar professioneel zakelijk Engels. Kies dan voor de aanpak van Scheidegger Opleidingen. Daarmee zit je op niveau B2/C1 van het Europees Referentie­kader en kun je je uitstekend redden in een zakelijke omgeving. Met de kwalificatie B2/C1 kun je iedere werk­gever en opleider in Europa duidelijk­ maken op welk niveau je de Engelse taal beheerst. Tijdens deze serieuze taalopleiding zet je grote stappen. De lessen worden verzorgd door docenten met ruime ervaring. Zij leren je op hele ­praktische wijze hoe je je Engels sterk verbetert, zowel in het schrijven als in het spreken.

Voor wie?

Deze opleiding is geschikt voor iedereen die zowel zijn mondelinge als schriftelijke taalvaardigheid in de Engelse taal op HBO-niveau wil ontwikkelen. Op dit moment spreek je al redelijk Engels (A2/B1), maar je wilt de volgende stap zetten.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je hebt een MBO-opleiding gevolgd of door ervaring basiskennis van de Engelse­ taal opgedaan. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Theorie, grammatica en diverse praktijk­oefeningen worden voortdurend afgewisseld. Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk ­communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie. Op e-Connect vind je ook interessante Engelse teksten, filmpjes en opdrachten waar je thuis mee kunt oefenen.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een zeer ­professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Een taal goed leren met behulp van een docent en bijeenkomsten blijkt erg goed te werken. De combinatie van bijeenkomsten en ervaren docenten zorgt er dan ook voor dat je je razendsnel ontwikkelt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding heeft 20 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach, bij wie je met je vragen terechtkunt. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Je zult merken hoe inspirerend de lessen zijn en hoe snel je stappen gaat maken.

Opleiding HBO Zakelijk Engels

Studieprogramma

Grammatica en schrijfvaardigheid

 • Uitbreiding van de Engelse woordenschat
 • Snel en effectief lezen van teksten
 • Engelse schrijfetiquette
 • Lees- en luisteroefeningen

Spreekvaardigheid

 • Vlot zinnen formuleren
 • Een zakelijk gesprek voeren
 • Een goede zelfpresentatie
 • Samenvatten van tekst of gesprek in eigen woorden
 • Luisteroefeningen
 • Rollenspelen

Zakelijk Engels

 • Professionele zakelijke brieven 
 • E-mails in het Engels
 • Onderhandelen in het Engels
 • Je organisatie professioneel presenteren

Examens

 • Mondeling examen
 • Praktijkgericht examen

Afronding en diploma

De opleiding wordt afgerond met een mondeling­ examen, waarin je een zakelijk gesprek in het Engels voert. Daarnaast maak je een praktijk­gericht examen, waarin je goed laat zien wat je zakelijke tekstbegrip van het Engels is. Ook je schrijf­vaardigheid wordt getoetst. Als je deze examens met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘HBO Zakelijk Engels’ van ­Scheidegger Opleidingen­.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 20 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. 

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Zakelijk Engels worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Examen: € 195,- (praktijkgericht examen)
               € 260,- (mondeling examen)
Studiemateriaal: € 125,-

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.