HBO Zakelijk Engels

Taalprogramma waarin je professioneel Engels leert - 1 jaar

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

In je werk heb je regelmatig te maken met de Engelse taal. Je spreekt al redelijk Engels, maar je wilt graag de stap maken naar professioneel zakelijk Engels. Kies dan voor de aanpak van Scheidegger Opleidingen. Daarmee zit je op niveau B2/C1 van het Europees Referentiekader en kun je je uitstekend redden in een zakelijke omgeving. Met de kwalificatie B2/C1 kun je iedere werkgever en opleider in Europa duidelijk maken op welk niveau je de Engelse taal beheerst. Tijdens deze serieuze taalopleiding zet je grote stappen. De lessen worden verzorgd door docenten met ruime ervaring. Zij leren je op hele praktische wijze hoe je je Engels sterk verbetert, zowel in het schrijven als in het spreken.

Voor wie?

Dit programma is geschikt voor iedereen die zowel zijn mondelinge als schriftelijke taalvaardigheid in de Engelse taal op HBO-niveau wil ontwikkelen. Op dit moment spreek je al redelijk Engels (A2/B1), maar je wilt de volgende stap zetten.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Je hebt een MBO-opleiding gevolgd of door ervaring basiskennis van de Engelse taal opgedaan. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Dit HBO-programma kent een zeer praktijkgerichte aanpak. Theorie, grammatica en diverse praktijkoefeningen worden voortdurend afgewisseld. Je gaat aan de slag met het formuleren van vlotte zinnen, het schrijven van professionele zakelijke brieven en het snel en effectief lezen van teksten.

Je krijgt tijdens je opleiding toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Op e-Connect vind je ook interessante Engelse teksten, filmpjes en opdrachten waar je thuis mee kunt oefenen. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt. Een taal goed leren met behulp van een docent en bijeenkomsten blijkt erg goed te werken. De combinatie van bijeenkomsten en ervaren docenten zorgt er dan ook voor dat je je razendsnel ontwikkelt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding heeft 20 lessen. Je wordt begeleid door een studiecoach bij wie je met je vragen terechtkunt. Een ervaren docent legt de theorie uit en past die toe op de dagelijkse praktijk. Dat maakt de lessen zeer afwisselend en motiverend. Je zult merken hoe inspirerend de lessen zijn en hoe snel je stappen gaat maken.

Opleiding HBO Zakelijk Engels

Studieprogramma

Grammatica en schrijfvaardigheid

 • Uitbreiding van de Engelse woordenschat
 • Snel en effectief lezen van teksten
 • Engelse schrijfetiquette
 • Lees- en luisteroefeningen

Spreekvaardigheid

 • Vlot zinnen formuleren
 • Een zakelijk gesprek voeren
 • Een goede zelfpresentatie
 • Samenvatten van tekst of gesprek in eigen woorden
 • Luisteroefeningen
 • Rollenspelen

Zakelijk Engels

 • Professionele zakelijke brieven
 • E-mails in het Engels
 • Onderhandelen in het Engels
 • Je organisatie professioneel presenteren

Afronding en diploma

De opleiding wordt afgerond met een mondeling examen, waarin je een zakelijk gesprek in het Engels voert. Daarnaast maak je een digitaal examen, waarbij je de koppeling maakt naar de praktijk. Daarin laat je goed zien wat je zakelijke tekstbegrip van het Engels is. Ook je schrijfvaardigheid wordt getoetst. Als je deze examens met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma ‘HBO Zakelijk Engels’ van Scheidegger Opleidingen.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 12 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 10 lesdagen van 10.00 uur tot 16.00 uur. De avondopleiding heeft 20 lesdagen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Zakelijk Engels worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.390,-
Examen: € 195,- (digitaal examen)
€ 260,- (mondeling examen)
Studiemateriaal: € 125,-

Deze opleiding volg je al vanaf €164,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 100,-.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.