Met Scheidegger sta je sterker

HBO Online Communicatie

Uitdagend en praktijkgericht programma - 6 maanden

Heb jij een eigen communicatiebureau? Of ben jij communicatieadviseur binnen een bedrijf? Dan is dit korte HBO-programma een uitstekende specialisatie voor jou! Door de alsmaar groter wordende rol van digitalisering en nieuwe media maakt het communicatievak een belangrijke ontwikkeling door. In deze opleiding leer je alles over de nieuwste trends en tools. Je leert wat de digitalisering voor jou als adviseur betekent, hoe je nieuwe (sociale) media in kunt zetten en hoe je de huidige online communicatie van je bedrijf kunt verbeteren.

Voor wie?

Deze opleiding is zeer geschikt voor communicatiemedewerkers en -adviseurs, pr-medewerkers, marketingmedewerkers en journalisten. Maar de opleiding is ook bestemd voor zelfstandigen met bijvoorbeeld een eigen communicatiebureau.

Vooropleiding

Deze opleiding wordt verzorgd op HBO-niveau. Er wordt van je verwacht dat je een HAVO- of MBO-diploma hebt of door werkervaring op dit niveau functioneert. Inzet en motivatie zijn de belangrijkste voorwaarden.

Aanpak

Deze opleiding heeft een zeer praktijkgerichte aanpak. Je ontwikkelt kennis en vaardigheden op het gebied van online communicatie. Ook ontwikkel je kennis van social media en online marketing.

Je krijgt toegang tot een professionele digitale leeromgeving: e-Connect. Hier vind je alle informatie over je opleiding en je examens, en kun je makkelijk communiceren met je medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding door middel van de VAK-methode van Scheidegger (zie Unieke opleidingsmethode). De combinatie van bijeenkomsten, een professionele online leeromgeving, een studiecoach en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma haalt.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 2 modules van 6 lessen en een eindopdracht. Je wordt begeleid door een ervaren docent bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Onder begeleiding van de docent, die met beide benen in de praktijk staat, leer je de theorie toe te passen in de praktijk. Dat maakt de lessen afwisselend en motiverend. Scheidegger weet dat dit een voorwaarde is om een opleiding succesvol af te ronden.

Vrijstellingen

Vanuit dit HBO-programma kun je eventueel verder studeren bij Hogeschool NCOI. Het diploma van dit programma kun je mogelijk inbrengen als vrijstelling in een van de HBO Bacheloropleidingen van Hogeschool NCOI. Zie Toelichting HBO voor de voorwaarden.

Examengarantie

Als je onverhoopt niet slaagt voor je examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom, Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding HBO Online Communicatie

Studieprogramma

Online marketingcommunicatie

(6 lessen)

 • Inleiding online communicatie
 • De website
 • Usability en optimalisatie
 • Bannering en e-mailmarketing
 • AdWords en zoekmachinemarketing
 • Intranet
 • Mediaplanning en communicatieplan
 • Begeleiden van een internetproject
 • Examen: Praktijkgericht examen

Social media

(6 lessen)

 • Social media en maatschappij
 • Social media en organisatie
 • Social media en pr
 • Social media en externe communicatie
 • Social media en interne communicatie
 • Social media en online communicatie
 • Social-mediastrategie
 • Invoering van een social-mediastrategie
 • Examen: Praktijkgerichte opdracht

Eindopdracht

(2 lessen)

 • Begeleiding

Eindopdracht

In het laatste onderdeel van deze opleiding werk je aan een eindopdracht op het gebied van online communicatie. Hiermee toon je aan dat je op HBO-niveau functioneert. Tijdens de lessen word je begeleid door je docent om deze eindopdracht tot een goed einde te brengen.

Afronding en diploma

De modules worden afgerond met een praktijkgericht examen of een praktijkgerichte opdracht, die je thuis maakt. Aan het eind van de opleiding maak je een eindopdracht. In het Studieprogramma zie je hoe elke module wordt afgerond. Uiteraard word je in je opleiding hierover per onderdeel geïnformeerd. Als je de modules en de eindopdracht met een voldoende afrondt, ontvang je het diploma 'HBO Online Communicatie'.

Opleidingsvarianten

Deze opleiding duurt 6 maanden. De opleiding wordt in zowel een dag- als een avondvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 6 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur en 2 lessen van 3 uur. De avondopleiding heeft 14 lessen van 19.00 uur tot 22.00 uur. Als je de dagopleiding volgt, heb je 2 lessen op 1 dag. Je kunt deze opleiding ook grotendeels via e-Learning volgen met persoonlijke begeleiding. Zie e-Learning voor meer informatie over de unieke aanpak van Scheidegger.

De nieuwe startdata voor de opleiding HBO Online Communicatie worden binnenkort bekend gemaakt. Heb je belangstelling en wil je nu al meer weten? Neem dan contact op met onze opleidingsadviseurs via 035-7 121 992.

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.090,-
Examens: € 195,- per examen
Eindopdracht: € 250,-
Studiemateriaal: € 125,- per module

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 75,-.

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs, MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master, dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw.

Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag bovenop de exclusief-btw-prijs. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%.
 
Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Open avonden

Open avonden

Twijfel je nog welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een van onze open avonden.

 • Gespecialiseerd opleidingsadvies
 • Kennismaken met Scheidegger
Meld je nu aan

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

Nu aanvragen

Waarom Scheidegger?

Onze website maakt gebruik van cookies.