HBO Medische Basiskennis (SRNO)

Geaccrediteerd door de SNRO - 6 of 12 maanden

Deskundig en persoonlijk opleidingsadvies?

Op basis van jouw huidige loopbaan en jouw leerdoelen geven wij je graag een persoonlijk opleidingsadvies. Laat jouw gegevens achter en wij bellen je binnen twee werkdagen om het advies te bespreken.
Vraag een opleidingsadvies aan

In het praktijkgerichte programma HBO Medische Basiskennis (SNRO) ontwikkel je een brede basis van medische kennis. Zo leer je over algemene gezondheidszorg, farmacologie en pathologie. Ook komen celbiologie en levensfaseontwikkeling uitgebreid aan bod. Aan de hand van concrete opdrachten ontwikkel je niet alleen actuele en evidence-based medische kennis, maar leer je ook met een klinische blik te kijken naar zorgvragers. Na dit HBO-programma ontvang je het door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor Opleidingen) geaccrediteerde diploma HBO Medische Basiskennis (SNRO) van Pro Education. Voor dit programma werkt Scheidegger samen met Pro Education, de opleider die gespecialiseerd is in programma’s voor paramedici.

Voor wie?

Deze opleiding is bedoeld voor (aankomend) therapeuten of coaches in de gezondheidszorg die zich verder willen bekwamen op het gebied van medische basiskennis.

Vooropleiding

Je hoeft niet aan bepaalde vooropleidingseisen te voldoen. Het programma wordt verzorgd op HBO-niveau.

Aanpak

In deze opleiding ga je aan de slag met praktische theorie waar je ook echt iets aan hebt. Dus geen theorie om de theorie, maar kennis die je direct kunt toepassen in de praktijk. Na afloop van deze opleiding heb je fundamentele medische kennis ontwikkeld. Je ontwikkelt essentiële medische en gespreksvaardigheden. Daarnaast verdiep je je in de anatomie, fysiologie en pathologie van de mens.

Tijdens de opleiding heb je toegang tot de digitale leeromgeving e-Connect. Binnen deze leeromgeving vind je alle informatie over je opleiding en examens en kun je makkelijk communiceren met medestudenten en je docent. Zie e-Connect voor meer informatie.

Kenmerkend is de intensieve begeleiding van Scheidegger. De combinatie van bijeenkomsten, de zeer professionele online leeromgeving, een mentor en stimulerende docenten zorgt ervoor dat je daadwerkelijk je diploma behaalt. Uiteraard geldt er ook bij deze opleiding een examengarantie, zoals je van Scheidegger gewend bent.

Opzet van de opleiding

Deze opleiding bestaat uit 4 modules van 4 lesdagen. Ook wordt de opleiding grotendeels aangeboden via e-learning. Je wordt begeleid door een ervaren docent, bij wie je met al je vragen terechtkunt. In de lessen word je heel goed voorbereid op de praktijkgerichte examens. Wij maken gebruik van de meest actuele literatuur. Je hebt toegang tot een leeromgeving waarin je alle informatie vindt die je nodig hebt voor de opleiding. Ook kun je via de online leeromgeving met jouw docent en medecursisten communiceren.

Examengarantie

Als je toch niet slaagt voor een examen, maar je hebt wel alle lessen gevolgd, dan mag je het examen kosteloos overdoen. Kortom: Scheidegger begeleidt je daadwerkelijk naar een diploma.

Opleiding HBO Medische Basiskennis (SRNO)

Studieprogramma

Gezondheidszorg en preventie

(4 lesdagen)

 • Eigen grenzen
 • Algemene gezondheidszorg
 • Preventie
 • Risicofactoren
 • Ketenzorg
 • Wet- en regelgeving
 • Ethiek
 • Evidence-based practice
 • Samenwerken

Vaardigheden in de zorg

(4 lesdagen)

 • Algemene farmacologie
 • Gespreksvoering
 • Algemene pathologie
 • Medische en psychosociale signalering
 • Therapeutische basisvaardigheden

Anatomie, fysiologie en pathologie

(4 lesdagen)

 • Celbiologie
 • Weefsels
 • Bewegingsstelsel
 • Zintuigen
 • Zenuwstelsel
 • Bloed- en lymfestelsel
 • Levensfaseontwikkeling
 • Medische pathologie

Medische basiskennis

(4 lesdagen)

 • Hart- en vaatstelsel
 • Urine- en spijsverteringsstelsel
 • Genitaal stelsel
 • Ademhalingsstelsel
 • Hormoonstelsel
 • Medische farmacologie

Diploma

Je rondt de modules Medische basiskennis en Anatomie, fysiologie en pathologie af met een digitaal examen­. De module Vaardigheden in de zorgen Gezondheidszorg en preventie worden afgerond met een praktijkgerichte opdracht. Heb je voor alle onderdelen een voldoende beoordeling behaald, dan ontvang je het door de SNRO (Stichting Nederlands Register voor ­Opleidingen in de ­integrale en complementaire gezondheidszorg) geaccrediteerde diploma ‘HBO Medische Basiskennis (SNRO)’ van Pro Education.

Opleidingsvarianten

Je kunt deze opleiding volgen in 6 of 12 maanden. De opleiding is in beide varianten exact hetzelfde, met hetzelfde aantal bijeenkomsten, waarbij het tempo in de variant met 12 maanden iets lager is. De opleiding wordt in een dagvariant aangeboden. De dagopleiding heeft 16 lessen van 10.00 uur tot 16.00 uur. Je kunt deze opleiding ook grotendeels op afstand volgen op basis van e-learning (zie E-learning voor meer informatie).

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

April 2018 E-learning N.v.t. E-learning
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Woensdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Woensdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Woensdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Woensdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Dag Woensdag Zwolle
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Amsterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Eindhoven
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Rotterdam
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Utrecht
Inschrijven Planning

Startmaand

Variant

Dag

Locatie

Mei 2018 Zaterdag Zaterdag Zwolle
Inschrijven Planning

Kosten

Inschrijfgeld: € 100,-
Cursusgeld: € 1.540,-
Examenkosten: € 500,- 
Studiemateriaal: € 500,-

Deze opleiding volg je al vanaf €201,- per maand.

Je kunt deze opleiding in maandelijkse termijnen betalen. Bij betaling ineens krijg je een korting van € 125,-.

Locatie- en arrangementskosten

Voor enkele opleidingen en trainingen wordt er een arrangement bestaande uit onbeperkt koffie, thee en ijswater voor je geregeld. In het dagarrangement is ook een uitgebreide lunch inbegrepen. De arrangementskosten bedragen € 25,- (excl. btw) per dag of € 5,50 (excl. btw) per avond. Staat er een verwijzing naar locatie- en arrangementskosten? Dan brengen wij naast arrangementskosten ook locatiekosten in rekening. De locatiekosten bedragen € 29,50 (excl. btw) per dag of € 10,- per avond (excl. btw).

Btw

Kies je voor wettelijk erkend onderwijs (MBO-niveau 2, 3 of 4, Associate degree, HBO Bachelor of volledige Master), dan bieden wij deze opleiding altijd vrijgesteld van btw aan. De overige opleidingen en trainingen zijn belast met 21% btw. Voor organisaties die geen btw kunnen terugvorderen, is vrijstelling van btw mogelijk. In dat geval komt er 10% opslag boven op de prijs exclusief btw. Dit betekent een groot voordeel op de prijs inclusief btw en is een absolute aanrader. 

Betaal je de opleiding of training zelf? Dan geldt er geen opslag van 10%. Studie-, trainingsmaterialen, reprorechten en arrangementskosten zijn altijd belast met 6% btw. De btw op arrangementskosten is niet verrekenbaar. Alle genoemde bedragen zijn exclusief btw. De hoogte van de btw is onder voorbehoud van eventuele wetswijzigingen. 

Heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten nu voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag - vrijdag van 10.00 - 16.00 uur.

Mail ons 035 - 7121992 06 - 10739752

Wil je persoonlijk studieadvies of heb je vragen?

Laten we samen de juiste keuze maken. We zitten voor je klaar om al je vragen te beantwoorden. Telefonisch zijn we bereikbaar van maandag tot en met donderdag tussen 8:00 uur en 21:00 uur en op vrijdag tot 17:00 uur. Daarnaast zijn wij ook bereikbaar via WhatsApp van maandag tot vrijdag van 10:00 – 16:00 uur.

Mail ons 035 - 7 121 992 06 - 10739752

Bezoek een van onze Open Avonden

Twijfel je welke opleiding het beste bij je past? Bezoek dan een open avond en krijg persoonlijk advies van onze opleidingsadviseurs.

MELD JE NU AAN

Studiegids 2017-2018, vraag 'm nu aan!

Wil je de studiegids thuis ontvangen?

Wil je op je gemak alle opleidingen en trainingen bekijken? Vraag dan onze studiegids aan. We sturen je deze gratis per post.

STUDIEGIDS AANVRAGEN

Onze website maakt gebruik van cookies.